Votul meu contează!



Centrul Europe Direct Argeș a derulat un nou eveniment care face parte din campania de informare ”Votul meu contează!”, organizată în contextul promovării alegerilor europarlamentare ce vor avea loc în perioada 23-26 mai 2019.

La activitate au luat parte aproximativ 30 de tineri din ani terminali de la Liceul Teoretic ”Ion Cantacuzino” din Pitești, care au descoperit aspecte referitoare la rolul și atribuțiile pe care le are Parlamentul European în Uniunea Europeană, cum se desfășoară procesul electoral european, care este vârsta minimă pentru candidatură în funcție de țară, precum și numărul membrilor în Parlamentul European.

Oportunitățile pe care Uniunea Europeană le oferă prin programele lansate și cum tinerii se pot implica în acțiuni de voluntariat în comunitate au suscitat interesul participanților la eveniment.

Aceștia și-au manifestat interesul de a participa la vot pentru a aduce o schimbare la viața civică a societății, pentru un viitor mai bun, pentru dreptate, pentru un mediu mai curat, pentru o viață mai sănătoasă, pentru alocații, salarii și pensii mai mari, dar și pentru o țară mult mai dezvoltată.