Salvati Bucegii! Noua chiar ne pasa!Dar voua?



In saptamana 19 – 23 iulie 2010, centrele de informare europeana: Europe Direct Arges, Europe Direct Targoviste si Europe Direct Mizil au organizat activitati de ecologizare si igienizare, avand drept scop protejarea mediului inconjurator.

Prin intermediul acestor actiuni s-a incercat o mai mare constientizare a tinerilor asupra importantei pastrarii unui mediu curat si sanatos, cunoasterea diversitatii florei si faunei specifice zonelor intens frecventate din Parcul Natural Bucegi, precum si implicarea in activitati ce presupun atitudine civica si ecologica.

Activitatile de ecologizare s-au desfasurat pe parcursul a cinci zile, in tabara Caprioara din comuna Moroieni, judetul Dambovita, unde au participat voluntari din cadrul celor trei centre de informare.

Europe Direct Arges a avut alaturi elevi din licee precum Colegiul National I. C. Bratianu, Colegiul National Zinca Golescu, Colegiul National Liceal Al. Odobescu din Pitesti, Colegiul National Dinicu Golescu din Campulung si Scoala cu clasele I-VIII Malureni din Judetul Arges.

In cadrul acestei campanii de ecologizare, Europe Direct Arges a distribuit materiale de informare constand in semne de carte. Fiecare material contine informatii privind specii de animale si plante aflate pe cale de disparitie, endemice sau protejate prin lege din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Prin acest eveniment, centrele de informare europeana au incurajat adoptarea unei atitudini responsabile a tuturor participantilor implicati in aceasta activitate, dar si a turistilor si a locuitorilor din zona.