Programul de burse BogliascoÎn fiecare an, Programul Bogliasco oferă 50 de burse pentru persoane care desfășoară activități creative sau muncă de cercetare în domeniile istoria artei, muzicologie, critică de film, muzică teatru, dans, literatură, arhitectură sau arheologie.

Bursele se acordă indiferent de naţionalitate, persoanelor calificate care desfăşoară activităţi creative sau muncă de cercetare în domeniile menționate.

Centrul de studii îi aşteaptă pe toţi cei care desfăşoară atât activităţi creative, cât şi muncă de cercetare (cum ar fi istoria artei, muzicologie, critică de film, ș.a.m.d.). Pentru muzică și teatru, centrul nu are un spaţiu special pentru repetiţii pentru cei care doresc să facă spectacole. Cu toate acestea, începând din 2013, Fundația Bogliasco are un studio nou, de 365 mp, cu spațiu de dans, oglinzi și bare portabile, precum și facilități de proiecție audio-video și de înregistrare.

În fiecare an sunt acordate aproximativ 50 de burse. Durata rezidenței la Centrul de Studii Linguria variază între 30 și 34 de zile, în funcţie de localizarea geografică a candidatului, disciplina sa şi diferite cerinţe de planificare ale Fundaţiei.

Selecţia candidaţilor se face de 2 ori pe an.

Pe parcursul şederii lor la centru, bursierilor şi însoţitorilor lor (soţ, soţie, partener) li se oferă cazare şi li se acoperă cheltuielile de subzistenţă.

DL: 15 ianuarie 2018

Termene limită:

  • 15 ianuarie 2018 – pentru semestrul toamnă – iarnă și
  • 15 aprilie 2018 – pentru semestrul primăvară

Detalii despre procedura de înscriere: http://www.bfge.org/en/apply

Sursa: https://bit.ly/2Qv7ysW