Promovarea agriculturii în rândul tinerilorÎn luna decembrie 2018, Centrul Europe Direct Argeș a încheiat seria sesiunilor de informare cu privire la rolul agriculturii în comunitate și conștientizarea importanței unei alimentații sănătoase în rândul tinerilor.

Astfel, elevii de la Școala Gimnazială Beleți-Negrești din județul Argeș, care au participat la eveniment, au fost dornici să descopere cum pot consuma produse de calitate și au aflat informații despre cum Uniunea Europeană sprijină fermierii și îi ajută să lucreze în conformitate cu standardele și normele stricte pentru a asigura calitatea, valoarea nutritivă și siguranța tuturor produselor agricole înainte ca noi să ajungem să le consumăm.

Modelul european de agricultură se bazează pe un sector competitiv, orientat spre piaţă, îndeplinind, totodată, şi alte funcţii publice, cum ar fi protejarea mediului înconjurător, oferirea unor aşezări rezidenţiale mai convenabile pentru populaţia din spaţiul rural, precum şi integrarea agriculturii cu mediul înconjurător şi cu silvicultura.

În contextul actual al economiei de piaţă, de modul înţelegerii şi aplicării tehnicilor de marketing depinde bunăstarea cetăţenilor din zona rurală şi urbană, precum şi bunăstarea producătorilor agricoli.

Pe parcursul anului au fost organizate patru astfel de activități în comunele: Cetățeni, Merișani, Vlădești și Beleți-Negrești din județul Argeș, în cadrul cărora tinerii au fost implicați activ, prin exerciții practice.

Prin abordarea piramidei alimentației, aproximativ 100 de tineri din cele patru comune argeșene au conștientizat care sunt alimentele sănătoase și care sunt cele dăunătoare organismului uman. Piramida ilustrează tipurile de alimente ce ar trebui consumate zilnic pentru a ne menţine starea de sănătate și pentru a reduce riscul de dezvoltare a diverselor patologii.

De asemenea, la finalul fiecărei activități elevii din mediul rural au primit materiale informative provenite de la Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, pentru aprofundarea subiectelor de actualitate în domeniul agriculturii.