Evenimentele săptămânii 19-25 noiembrie 2018



Doar 3% din populaţia României a folosit în 2016 televizoarele inteligente pentru servicii de streaming TV sau pentru a vizualiza alt conţinut video, cel mai mic procent din Uniunea Europeană, arată datele publicate de Eurostat.

La nivelul Uniunii Europene, 11% dintre europeni au utilizat în 2016 televizoarele inteligente pentru servicii de streaming TV sau pentru a vizualiza alt conţinut video, 4% a utilizat televizorul inteligent pentru a naviga pe Internet printr-o aplicaţie de tip browser şi 3% au folosit televizorul inteligent pentru alte aplicaţii precum jocuri sau cumpărături online.

Tările unde utilizarea televizoarelor inteligente pentru servicii de streaming video este populară sunt Olanda şi Marea Britanie (ambele cu 22% din populaţie), urmate de ţările nordice, Suedia (21%), Danemarca (20%) şi Finlanda (17%).

La polul opus, mai puţin de 5% din populaţie au utilizat în 2016 televizoarele inteligente pentru servicii de streaming TV sau pentru a vizualiza alt conţinut video în România şi Grecia (ambele cu 3%), Polonia, Italia şi Bulgaria (toate cu 4%).

Serviciile de streaming video pe un televizor TV sunt populare mai ales în rândul profesioniştilor din domeniu ITC (23%).

Sursa: Agerpres