Prima platformă de stagii de practică din România pentru studenți!



Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) recomandă studenților prima platformă de stagii de practică și internshipuri din țară, www.practica-ta.ro , primul site din România care reunește oferte de stagii de practică și internship-uri oferite de companii pentru studenți, elevi sau absolvenți!

Platforma vine în sprijinul studenților, fiind locul în care aceștia se pot înscrie și își pot căuta stagii de practică din domeniile lor de studii. Platforma facilitează conexiunea directă între cei trei actori interesați de dezvoltarea profesională a tinerei generații – studenți (elevi și absolvenți), companii și instituții de învățământ. Studenții își vor putea face un cont pe platformă și vor avea acces direct la toate stagiile de practică postate de companii, companiile vor putea dezvolta și pune la dispoziția candidaților stagii de practică de calitate care să îi ajute pe aceștia să își dezvolte competențe necesare la locul de muncă, iar universitățile vor putea urmări gradul de inserție a absolvenților pe piața muncii.

Un lucru aparte al platformei este faptul că studenții, odată înscriși pe platformă, vor putea să își evalueze într-un mod interactiv câteva competențe de bază care se pot dovedi folositoare în viitoarele programe de stagii de practică urmate sau chiar la locul de muncă. În acest fel, candidații vor avea o imagine de ansamblu asupra punctelor tari și a punctelor slabe pe care le au, raportate la o serie de abilități practice – abilitatea de autoevaluare a competențelor transversale, orientarea în spațiu, memoria – vizuală, numerică și auditivă, nivelul limbilor străine cunoscute, abilități de comunicare în fața camerei sau abilități de socializare.

Totodată, platforma de stagii de practică pune la dispoziția celor interesați o gamă largă de materiale suport, ghiduri și publicații menite să sprijine dezvoltarea de programe de formare practică profesioniste.

 Prin urmare, dacă ești student și cauți un loc de practică de calitate, care să se potrivească așteptărilor tale și pe care să ți-l poți alege tu dintr-o gamă largă de oferte postate de companii, îți recomandăm să te înregistrezi pe www.practica-ta.ro și să aplici la un stagiu de practică. Poate fi primul pas pe care îl vei face către viitorul tău loc de muncă!