Certificatul lingvistic european 2018Lansat oficial în 1999, cu scopul de a promova inovarea și creativitatea în domeniul predării și învățării limbilor străine, Certificatul lingvistic european recompensează dezvoltarea noilor metode, tehnici și instrumente de predare a limbilor străine, susține diseminarea informațiilor privind existența acestora și promovează bunele practici în domeniu.

În România, Certificatul se acordă începând cu anul 2002, pe parcursul acestei perioade fiind premiate 120 proiecte. Conform regulilor Comisiei Europene pentru această acțiune, certificatele acordate proiectelor câștigătoare sunt semnate de către Ministrul Educației din țara participantă și de către Comisarul European pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport, dl. Tibor Navracsics.

Prioritățile europene pentru ediția din 2018 au avut în vedere:

  1. Dezvoltarea unor școli care să susțină incluziunea și educația de calitate și să sprijine profesorii și directorii școlilor în promovarea diversității.
  2. Eliminarea barierelor lingvistice cu scopul creării unor regiuni de frontieră mai dinamice.

Selecția celor 7 proiecte cărora li se atribuie Certificatul lingvistic european în 2018, s-a realizat dintr-un număr de 54 de candidaturi evaluate (dintr-un total de 56 depuse) care s-au adresat cu prioritate domeniului învățării/predării limbilor diferite de limba maternă:

Mai multe detalii: https://spark.adobe.com/page/Iqftpx6SVJyFY/?w=5_2230&fbclid=IwAR2TgA4Uznz2ubKS_U2LXpe6XM9UEDX5JxNG6I8d7Dvy5cHrxZOT9SlwDnY