UE și criza migrației



În ultimii 20 de ani, Uniunea Europeană a aplicat unele dintre cele mai înalte standarde comune în materie de azil din lume.

Multe persoane care au nevoie de protecție internațională sosesc în UE pentru a solicita azil. Protecția internațională li se acordă celor care își părăsesc țara de origine și nu se pot întoarce acolo din teama bine fondată că vor fi persecutați sau expuși riscului de a suferi vătămări grave. UE are obligația juridică și morală de a-i proteja pe cei aflați în nevoie. Statele membre sunt responsabile cu examinarea cererilor de azil, hotărând cine va beneficia de protecție. Comisia face eforturi continue pentru a se asigura că se iau măsuri adecvate de protecție a copiilor. Aceștia sunt extrem de vulnerabili și au nevoie de o atenție specială.

În 2015 și în 2016, Uniunea Europeană (UE) s-a confruntat cu un aflux de refugiați și migranți fără precedent. Peste un milion de persoane au sosit în UE, majoritatea fugind de războiul și teroarea din Siria și din alte țări.

UE a propus o serie de măsuri pentru a face față crizei. Printre acestea se numără încercarea de a soluționa cauzele profunde ale crizei, precum și sporirea ajutorului acordat persoanelor care au nevoie de asistență umanitară, atât în interiorul, cât și în afara UE.

La sediul Centrului Europe Direct Argeș găsiți această publicație în mai multe exemplare, în limba română.

Uniunea Europeană, iulie 2017.