Date limita pentru depunere proiecte – Iulie 2009



15 iulie 2009 – Burse de cercetare doctorala in Noua Zeelanda

Programul de burse internationale pentru cercetare doctorala in Noua Zeelanda ofera sprijin financiar pentru doctoranzii din tarile vizate, care doresc sa obtina o diploma de studii postuniversitare facand cercetare in universitati din Noua Zeelanda.

Finantate de Guvernul Noii Zeelande si administrate de Education New Zealand, bursele urmaresc:

  • sa atraga studenti de top
  • sa optimizeze capacitatea de cercetare si contributia universitatilor din Noua Zeelanda
  • sa construiasca parteneriate educationale cu tarile si regiunile participante
  • sa construiasca reputatia si profilul international al institutiilor de invatamant superior din Noua Zeelanda.

Bursierii au dreptul la:

  • acoperirea taxelor de studii doctorale pentru 3 ani
  • 20.500 NZ$ pe an, pentru acoperirea costurilor de intretinere (1708,33 NZ$ pe luna)
  • pana la 600 NZ$ pe an, pentru acoperirea asigurarii de sanatate
  • 2000 NZ$ (in cei 3 ani) pentru transport. Banii sunt destinati deplasarilor la conferinte sau pentru munca de cercetare
  • 800 NZ$ (in cei 3 ani), bani pentru carti si elaborarea lucrarii de doctorat
  • 500 NZ$ diurna numai pentru cei care calatoresc in Noua Zeelanda special pentru a participa la program
  • Studentii care sunt deja in Noua Zeelanda nu primesc aceasta suma. Nu exista fonduri alocate si pentru eventualii insotitori.

Pentru a fi eligibili, studentii trebuie:

  • sa fie studenti internationali
  • sa aiba calificativul A sau echivalentul acestuia, pe perioada studiilor
  • sa indeplineasca criteriile pentru a putea urma cursuri doctorale la o universitate din Noua Zeelanda (asta inseamna inclusiv un certificat care atesta cunostintele foarte bune de limba engleza)
  • sa puna la dispozitie un certificat de atestare a studiilor
  • sa puna la dispozitie dovada ca au fost in legatura cu departamentul de specialitate din cadrul institutiei alese de ei, ca au discutat cu cei de acolo despre proiectul de cercetare si despre existenta profesorilor potriviti pentru a coordona lucrarea
  • sa aiba un punctaj corespunzator la testul de limba engleza, obtinut cu cel mult 2 ani in urma

http://www.newzealandeducated.com/int/en/institutions_courses/scholarships/incoming/international_doctoral_research_scholarships
http://www.newzealandeducated.com/system/userfiles/file/Downloadables/NZIDRS%20Application%20Form.doc

19 iul 2009 – Serviciul Comun de Interpretare si Conferinte (JICS) Burse de studiu

In fiecare an, Serviciul Comun de Interpretare si Conferinte al Comisiei Europene (JICS) ofera mai multe burse de studiu. Aceste burse sunt destinate studentilor la toate disciplinele, care au fost selectionati pentru a urma un stagiu de formare pentru interpretare-conferinte oferit de o universitate sau o institutie de invatamant superior recunoscuta ca atare. La terminarea acestor studii, diploma trebuie sa certifice aptitudinea de a profesa ca interpret in cadrul unor conferinte, folosind ambele modalitati de interpretare simultana si consecutiva.

Candidatii trebuie sa:

  • aiba nationalitatea unuia dintre cele 27 de state membre ale UE sau a tarilor candidate (Croatia, Fosta Republica Iugolava a Macedoniei si Turcia);
  • sa fie absolventi de invatamant superior (licentiati)  sau studenti in ultimul an universitar;
  • sa aiba una din urmatoarele combinatii:

1. Stapanirea excelenta a limbii materne si intelegerea la perfectie
a) a cel putin unei limbi UE (daneza, olandeza, engleza, finlandeza, franceza, germana, greaca, italiana, portugheza, spaniola, suedeza) si
b) a uneia sau mai multora dintre urmatoarele limbi: bulgara, ceha, estoniana, maghiara, lituaniana, letona, malteza, poloneza, romana, slovaca, slovena sau a uneia dintre limbile tarilor candidate (croata, macedoneana, turca);
2. Stapanirea excelenta a doua limbi (la nivelul limbii materne) dintre care una sa fie o limba mentionata la punctul 1.a., iar cealalta sa fie una dintre cele mentionate la punctul 1.b.
3. Stapanirea excelenta a limbii materne si perfecta intelegere a cel putin doua dintre limbile mentionate la punctul 1.a.

Suma acordata drept bursa este de 2.200 Euro pentru cei care studiaza intr-un stat membru si de 1.500 Euro pentru cei care studiaza in tarile candidate. Se acorda un bonus de 500 de Euro celor care isi schimba tara de rezidenta pentru a participa la curs.
In procesul de acordare a acestor burse, vor fi preferati candidatii care:
– ofera o combinatie de limbi care satisface in cea mai mare masura cerintele curente ale DG Interpretare, in special combinatii de limbi ale tarilor care au devenit state membre in mai 2004 sau ale tarilor candidate si celor cu cele mai putin vorbite limbi. Evaluarea se va baza pe combinatia lingvistica, precum si pe alte calificari sau experiente;
– isi schimba tara de rezidenta in mod expres pentru a urma acest curs.

Documente
Joint Interpreting and Conference Service (JICS) Study Bursaries
http://scic.ec.europa.eu/europa/jcms/c_6053/study-bursary

JICS Study Bursaries: inter-active application form
http://scic.ec.europa.eu/scic/bursary/Bursary?arg1=e

27 iul 2009 – „Oameni” (PC7) – Actiunile Marie Curie

Programul specific „Oameni” in cadrul celui de-al 7-lea Program Cadru pentru Cercetare si Dezvoltare Tehnologica ofera sprijin pentru mobilitatea si dezvoltarea carierei cercetatorilor (Actiunile Marie Curie).
Obiectivul este sa intareasca, cantitativ si calitativ, potentialul uman in cercetare si tehnologie in Europa, cu scopul de a:

  • stimula oamenii sa aleaga o cariera in cencetare;
  • incuraja cercetatorii europeni a ramana in Europa;
  • atrage in Europa cercetatori din intreaga lume;
  • face Europa mai atractiva pentru cercetatorii de top.

Grup tinta:
Sunt vizati cercetatorii din domeniile publice sau private, indiferent de etapa carierei in care se afla. Actiunile ofera formare initiala, adresata in special tinerilor si invatare pe tot parcursul vietii si dezvoltarea carierei.

Activitati:
„Formarea initiala a cercetatorilor”, scopul fiind imbunatatirea perspectivelor profesionale ale tinerilor cercetatori din domeniile publice sau private, prin largirea abilitatilor lor stiintifice, inclusiv cele legate de transferul de tehnologie si antreprenoriat.
„Invatare pe tot parcursul vietii si dezvoltarea carierei”, scopul fiind sprijinirea cercetatorilor experimentati sa isi completeze sau sa capete noi abilitati si competente, sa experimenteze mobilitatea inter/multidisciplinara si/sau intersectoriala, sa isi reia carierea in domeniul cercetarii dupa o pauza si sa revina in acest domeniu in Europa, dupa o experienta de mobilitate transnationala.
„Parteneriate si colaborari industrie-invatamant superior”, scopul fiind stimularea mobilitatii intersectoriale si intensificarea schimbului de cunostinte prin parteneriate de cercetare in cadrul unor programe derulate pe termen lung intre institutii de invatamant superior si industrie, in special intreprinderi mici si mijlocii, inclusiv industrii traditionale.
„Dimenisunea internationala”, pentru a contribui la formarea continua si dezvoltarea carierei cercetatorilor UE, pentru a atrage cercetatori talentati din afara Europei si pentru a genera colaborari cu cercetatori din afara Europei.
„Actiuni specifice” pentru indepartarea obstacolelor din calea mobilitatii si pentru imbunatatirea perspectivelor profesionale pentru cercetatorii din Europa.

Pentru mai multe informatii, contactati punctele nationale de contact din tara dumneavoastra:
http://cordis.europa.eu/fp7/ncp_en.html

30 iul 2009 – Premiul Global Junior Challenge

Aceasta competitie internationala premiaza cele mai inovatoare proiecte care implementeaza tehnologii moderne TIC in domeniul educatiei, formarii, solidaritatii si cooperarii internationale a tinerilor. Scopul este de a-i incuraja pe tineri si pe profesorii acestora sa foloseasca noile tehnologii. Se promoveaza schimbul de experiente si initiativele de succes.

Proiectele participante:

  • ar trebuie sa implementeze tehnologiile TIC in toate domeniile educatiei tinerilor, nu numai cu referire la scoli;
  • nu sunt limitate din punct de vedere geografic sau de dimensiune: de la website-uri create de elevi pana la proiecte globale care folosesc tehnologii moderne pentru formarea online;
  • trebuie sa se adreseze tinerilor care au pana in 29 de ani, respectand categoriile urmatoare: pana la 10 ani, pana la 15 ani, pana la 18 ani, pana la 29 de ani.

Proiectele care folosesc TIC pentru a forma tinerii pentru a-si gasi primul loc de munca vor fi evaluate separat.

In acest an exista o noua categorie dedicata proiectelor care promoveaza creativitatea si inovatia sociala. Va avea loc o intalnire internationala cu cele mai importante centre de actiune si cercetare sociala inovativa, in timpul evenimentului final din octombrie 2009.

Cine poate participa
Competitia este deschisa pentru participanti din intreaga lume

  • scoli si universitati publice si private;
  • institutii si organizatii publice si private;
  • asociatii, cooperative si alte organizatii nonprofit;
  • companii publice si private;
  • centre de cercetare;

Premii:

  • premiul principal Global Junior Challenge: se adreseaza tuturor participantilor;
  • premiul Presedintelui Republicii Italiene: acordat celor mai bune trei proiecte pe TIC – inovatii propuse de scolile italiene;
  • premiul GJC pentru proiectele finaliste din zonele sarace ale lumii: premiu rezervat proiectelor finaliste din zone mai sarace ale lumii care folosesc TIC pentru a promova reducerea saraciei si pentru a creste includerea sociala.

Cum se candideaza
Proiectul poate fi prezentat prin intermediul formularului online sau descarcand documentul word de pe site si trimitandu-l completat prin e-mail, fax sau posta.

http://www.mondodigitale.org