Concurs pe tema sanatatii tinerilor



Comisia Europeană încurajează tinerii să joace un rol activ în promovarea acţiunilor menite să le îmbunătăţească sănătatea. De ce? Cea mai mare parte a comportamentelor legate de sănătate se formează în timpul copilăriei şi adolescenţei. Prin adoptarea unui comportament sănătos încă de la o vârstă fragedă, putem preveni anumite boli cronice. Mai mult, o stare bună de sănătate este un element de bază pentru reuşita în viaţă.

Fii sănătos, fii tu însuţi şi participă la noua iniţiativă UE privind sănătatea tinerilor: poţi să-ţi spui părerea pe blogul dedicat aspectelor legate de sănătate administrat de Forumul European al Tineretului. Dacă ideile tale se vor număra printre cele mai bune, ai putea fi invitat(ă) să le expui la Conferinţa privind sănătatea tinerilor, care se va desfăşura la Bruxelles, în perioada 9-10 iulie 2009. Dacă ai între 15 şi 25 de ani şi locuieşti în Europa, poţi participa şi la concursul pe tema sănătăţii tinerilor. Tot ce trebuie să faci este să ne trimiţi un mesaj scurt, însoţit de un desen, un poster, o fotografie sau un material video care reflectă ideile tale. Termenul limită pentru trimiterea lucrărilor este 26 iunie 2009, ora 24.00.

Premiile depind de tipul lucrării trimise:

  • Pentru material video: o cameră video digitală
  • Pentru fotografie: o cameră foto digitală
  • Pentru poster / desen: un sistem Nintendo Wii dotat cu programul Wii-fit sau un iPod

Participând la concursul european pe tema sănătăţii tinerilor vei avea posibilitatea să împărtăşeşti tuturor europenilor punctul tău de vedere asupra aspectelor legate de sănătate care te preocupă cel mai mult – de la obezitate, fumat şi consumul de alcool, până la efectele sărăciei şi ale unor condiţii de trai neadecvate. Mai mult decât atât, poţi propune soluţii! Există o singură regulă: fii creativ(ă)!

Află mai multe:

http://ec.europa.eu/health-eu/youth/index_en.htm