Proiecte noi, spatii virtuale eTwinning noiÎn luna septembrie 2009, odată cu începutul noului an şcolar, va fi lansată o nouă versiune a spaţiului virtual eTwinning. Spaţiul virtual eTwinning este o zonă online în care membrii proiectelor omonime se întâlnesc, colaborează şi fac schimb de informaţii. Fiecare proiect are propriul spaţiu virtual, iar partenerii pot să-l publice dacă doresc, asigurând astfel vizibilitate activităţii lor.

Pe baza feedback-ului şi gradului de utilizare a spaţiului virtual eTwinning din ultimii ani, mai ales raportate la noul portal eTwinning, lansat în septembrie 2008, ne face plăcere să vă anunţăm că noua versiune a spaţiului virtual va fi lansată în septembrie 2009, la timp pentru deschiderea anului şcolar 2009-2010.

Noul spaţiu virtual urmăreşte să simplifice munca de proiect şi să ofere elevilor şi cadrelor didactice o interfaţă mai intuitivă, care să faciliteze activităţile de proiect şi să facă procesul de cunoaştere interpersonală mult mai atractiv. De remarcat că securitatea şi confidenţialitatea datelor vor rămâne o prioritate fundamentală în proiectul eTwinning. Accesul la informaţiile personale va fi restricţionat, chiar şi în cazul spaţiilor virtuale publice.

Pentru a evita dereglarea modului de desfăşurare a proiectelor actuale şi având în vedere că majoritatea proiectelor eTwinning durează un an şcolar, proiectele aflate în desfăşurare vor rămâne pe platforma actuală, iar cele noi vor funcţiona pe noua platformă:

  • Spaţiul virtual eTwinning actual = proiecte aprobate înainte de 1 septembrie 2009
  • Noul spaţiu virtual eTwinning = proiecte aprobate după 1 septembrie 2009

Dacă doriţi să vă transferaţi proiectul în desfăşurare pe noua platformă, va trebui să-l închideţi şi să vă înscrieţi cu altul. Dat fiind că va începe un nou an şcolar, veţi avea o ocazie excelentă de a vă reorganiza activitatea, pentru a o integra în noua platformă. Până atunci, mult succes la planificarea proiectelor!
Pentru mai multe informaţii, Europe Direct Argeş vă pune la dispoziţie următoarea adresă: http://www.etwinning.net/ro/pub/index.htm