Concurs cu noul logo al produselor ecologice din Uniunea Europeana



Uniunea Europeană caută un logo nou şi „proaspăt” pentru produsele ecologice, care va fi introdus drept simbol oficial pentru produsele ecologice preambalate de pe întreg teritoriul Uniunii Europene, în luna iulie 2010. Toţi tinerii artişti, designeri sau studenţi la arte plastice, peste 18 ani, înscrişi la o academie, o universitate sau un colegiu într-unul dintre cele 27 de state membre ale UE, sunt invitaţi sa participe la acest concurs.

În iulie 2010, noul logo UE pentru produse ecologice va fi implementat în întreaga Uniune Europeană. Spre deosebire de logo-ul ecologic actual al UE, care poate fi folosit în mod voluntar, utilizarea noului logo va fi obligatorie pentru toate produsele ecologice preambalate care provin din cele 27 de state membre ale UE. Noul logo va atenţiona consumatorii europeni asupra faptului că produsul ecologic a obţinut un anumit nivel de calitate, care este standard în întreaga Uniune Europeană.

Toţi studenţii la Arte plastice sau Design din Uniunea Europeană sunt invitaţi să înscrie cele mai inovatoare concepţii ale lor în concursul pentru noul logo ecologic.

Un juriu format din profesionişti în domeniul designului şi din experţi în sectorul agriculturii ecologice va face selecţia înscrierilor iniţiale, care vor fi publicate ulterior. Publicul european, printr-o procedură de vot atractivă, va alege logo-ul favorit, care va putea fi tipărit pe milioane de produse ecologice UE în viitor!

Contribuţia adusă mişcării ecologice reprezintă unul dintre motivele principale pentru participarea la Concursul pentru logo-ul ecologic. Susţinătorii agriculturii ecologice cred în practicile agricole durabile de care beneficiază pământul şi formele de viaţă de pe acesta. Pe lângă promovarea calităţii mediului pentru generaţiile viitoare, alimentele ecologice sunt pur şi simplu delicioase! Mai mult decât atât, câştigarea acestui concurs poate reprezenta un punct-cheie în dezvoltarea ta ca designer.

Câştigătorul va primi suma de 6 000 euro, iar următorii doi clasaţi vor primi 3 500 euro şi 2 500 euro. Aceştia vor fi, de asemenea, invitaţi să participe la ceremonia oficială de decernare a premiilor concursului, care va avea loc la Bruxelles, în vara anului 2010.

Lucrările trebuie trimise până pe 25 iunie 2009.

Pentru detalii suplimentare (premii şi multe alte informaţii despre agricultură şi producţia ecologică), Europe Direct Argeş vă sugerează sa vizitaţi următoarea adresă: http://ec.europa.eu/agriculture/organic/logo