Date-limită depunere proiecte – Octombrie 2017



16 octombrie – Sprijin pentru actiunile de informare privind politica de coeziune a UE

Obiective principale
Prin intermediul actualei cereri de propuneri, Comisia Europeana urmareste sa selecteze potentialii beneficiari pentru punerea in aplicare a unei serii de masuri de informare1 cofinantate de UE. Obiectivul principal este de a oferi sprijin pentru elaborarea si difuzarea de informatii si de continut privind politica de coeziune a UE, respectand in acelasi timp independenta editoriala completa a persoanelor implicate.

Obiectivele specifice ale prezentei cereri de propuneri sunt:

·  promovarea si incurajarea unei mai bune intelegeri a rolului politicii de coeziune in sprijinirea tuturor regiunilor UE;
·  cresterea gradului de informare cu privire la proiectele finantate de UE — in special prin intermediul politicii de coeziune — si cu privire la impactul lor asupra vietii cetatenilor;
·  diseminarea informatiilor si incurajarea unui dialog deschis cu privire la politica de coeziune, la rezultatele sale, la rolul sau in realizarea prioritatilor politice ale UE si la viitorul acesteia;
·  incurajarea participarii civice in ceea ce priveste chestiunile legate de politica de coeziune si promovarea participarii cetatenilor la procesul de stabilire a prioritatilor pentru viitorul acestei politici.

Solicitanți eligibili:

Solicitantii eligibili (solicitantii principali si co-solicitantii, precum si entitatile afiliate, daca este cazul) trebuie sa fie entitati juridice infiintate si inregistrate intr-un stat membru al UE. Exemple de solicitanti eligibili:

·  organizatii mass-media/agentii de presa (televiziune, radio, presa scrisa, presa online, noile mijloace de comunicare, o combinatie de diferite mijloace media);
·  organizatii non-profit.
·  universitati si institutii de invatamant;
·  centre de cercetare si grupuri de reflectie;
·  autoritati publice (nationale, regionale si locale), care nu sunt considerate autoritati de management.

Data limită: 16 octombrie

Mai multe informații:
http://ec.europa.eu/regional_policy/ro/policy/what/glossary/m/managing-authority
http://ec.europa.eu/regional_policy/sources/tender/doc/propositions/2017_16_bat_063/Guidelines%20for%20appllicants.pdf

22 octombrie – Program de formare pentru Hub-uri digitale si de inovare
Comisia Europeana cauta organizatii/entitati din Bulgaria, Croatia, Cipru, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Republica Ceha, Romania, Slovenia, Slovacia, Ungaria care doresc sa se implice in initiativa “Digital Innovation Hub” (DIH)”. 30 de organizatii din 8 tari dintre cele mentionate mai sus vor beneficia de un program de pregatire condus de PwC si Oxford University Innovation (Oxentia) pentru a deveni hub-uri digitale si de inovare care sa poata sprijini startup-urile din regiune.
Obiectiv:
In cadrul proiectului „Smart Factories in noile state membre ale UE” 1, Comisia Europeana cauta organizatii din Bulgaria, Croatia, Cipru, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, sau Slovenia, care joaca rolul de „Hub Digital Innovation” (DIH). Cel putin 30 DII din 8 tari vor fi selectati pentru a participa la un program de instruire, care va fi gestionat de PwC si Oxford University Innovation (Oxentia).

DII ar trebui sa fie, dupa ce au trecut prin programul de formare, un pilon important pentru digitizarea industriei in tarile si regiunile selectate, in care companiile (in special cele din sectoarele industriale traditionale si IMM-urile) investesc mai putin in tehnologiile digitale decat in ​​alte parti ale Europei sau in alte sectoare.

Crearea DII-urilor trebuie sa faca fata provocarilor legate de digitizare, care este una dintre cele mai bune practici identificate in politica „Digitizarea industriei europene”. Mai multe state membre ale UE au lansat initiative de infiintare a DII-urilor, de exemplu centrele de competente digitale Mittelstand-Digital din Germania, ”Manufacturing Catapult” din Marea Britanie si Fieldlabs din Olanda. De asemenea, la nivel european, exista programe precum I4MS2 si SAE3.

Solicitanti eligibili:
· Universitati si centre de cercetare si tehnologie (RTO), denumite in general „centre de competenta” (CC) sau „centre de competenta” (CoCs);
· Incubatoare si acceleratoare care ajuta companiile sa inceapa sa creasca;
· Organizatiile de clustere si asociatiile industriale care reprezinta societati din sectorul privat;
· Administratiile publice care sunt constiente de importanta inovatiei si isi dezvolta planurile de specializare inteligente.

Data limită: 22 octombrie

Mai multe informații:
https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/ApplicationForm
https://ec.europa.eu/futurium/en/system/files/ged/dei_working_group1_report_june2017_0.pdf