Concursul european de scenarii NISI MASA 2009Scopul concursului anual de scenarii NISI MASA este de a oferi tinerilor cineaşti talentaţi ocazia de a-şi îndeplini visurile.

NISI MASA este o reţea europeană de asociaţii, prezentă în 19 ţări europene, care îşi propune întărirea comunicării internaţionale între tineri pasionaţi de cinema, prin organizarea de proiecte legate de film în diverse ţări europene, ateliere de creaţie şi publicaţii legate de cinematografia europeană. Asociaţiile naţionale membre ale reţelei sunt formate din tineri profesionişti, studenţi şi entuziaşti care împărtăşesc aceeaşi pasiune – cinematografia europeană.

Concursul se adresează tinerilor scenarişti, profesionişti şi amatori, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 28 de ani. Înscrierea la concurs se face trimiţând un scenariu de film de scurt metraj, puternic legat de tema din acest an: „Tabu”. Scenariile vor fi tipărite şi capsate, conţinând pe prima pagină titlul scenariului, numele şi datele de contact ale autorului. Autorii pot adăuga şi un document de maxim o pagină în care să menţioneze motivele pentru care s-au decis să participe la concurs şi felul în care scenariul lor se leagă de tema concursului, „Tabu”.
Aplicaţiile vor fi însoţite de un formular de înscriere, disponibil pe site-ul www.nisimasa-scriptcontest.eu, data limită de trimitere a scenariilor fiind de 31 iulie 2009. Scenariştii câştigători ai etapei naţionale vor fi anunţaţi în data de 15 septembrie 2009.
Scenariile primite vor fi analizate de către un juriu compus din trei profesionişti din cinematografia română. Se vor desemna trei scenarii câştigătoare ale fazei naţionale, care ulterior vor participa la etapa de jurizare internaţională.

Doisprezece scenarişti vor participa gratuit la European Short Pitch, un atelier intensiv ce cuprinde două sesiuni: una dedicată îmbunătăţirii scenariilor, iar cealaltă iniţierii participanţilor în prezentarea şi susţinerea scenariilor lor în faţa producătorilor de film. Fiecare dintre cei 12 câştigători va avea astfel ocazia să obţină finanţare pentru producerea scenariilor lor.  

Mai multe informaţii:

http://www.nisimasa.com,

www.nisimasa-scriptcontest.eu

http://www.4arte.ro/tag/asociatia-culturala-control-n/ (în limba română)

Regulamentul concursului poate fi consultat la adresa:

http://www.nisimasa.com/?q=system/files/NM_ScriptContestRules09_ro.pdf