Evenimentele săptămânii 24 – 30 aprilie 2017



Britanicii pot arăta la scrutinul parlamentar anticipat ce fel de relaţie vor cu UE

Britanicii pot folosi prilejul alegerilor parlamentare anticipate pentru a arăta ce fel de relaţii doresc cu Uniunea Europeană, a afirmat negociatorul-şef pentru Brexit al Parlamentului European, liberalul Guy Verhofstadt, după anunţul neaşteptat făcut marţi de premierul conservator Theresa May privind convocarea legislativelor înainte de termen, pentru data de 8 iunie, transmite Reuters.

‘Va fi o ocazie pentru cetăţenii britanici să se exprime cu privire la modul în care văd relaţia viitoare între ţara lor şi UE’, a scris fostul prim-ministru belgian, pe pagina sa de Facebook. ‘În calitate de negociator al PE pentru Brexit, voi lucra cu un nou guvern pentru cel mai bun viitor comun posibil’, a adăugat Verhofstadt.

Guy Verhofstadt, un susţinător convins al unei Uniunii Europene mai federalizate, este liderul grupului ALDE din Parlamentul European, din care fac parte şi liberal-democraţii britanici.

Aceştia îşi propun să desfăşoare o campanie pentru a-i împiedica pe conservatorii aflaţi la putere să negocieze un Brexit ‘dur’, care ar însemna tăierea multora din legăturile Regatului Unit cu Uniunea Europeană.

Sursa: AGERPRES