Research.eu, Nr. 16. Inovarea socio-digitală pentru societăți sustenabile



Lucrarea prezentată vă oferă informații cu privire la proiectele derulate prin intermediul platfomei „CAPS” (Collective Awareness Platforms for Sustainability and Social Innovation) și modul în care acestea și-au adus contribuția la dezvoltarea unei societăți sustenabile. Așa cum era stipulat în apelul de proiecte CAPS FP7, obiectivul programului îl reprezintă stimularea și susținerea apariției de platforme TIC în vederea obținerii inovației sociale la nivel local.

Inițiativa CAPS este probabil una dintre cele mai ambițioase încercări de a răspunde la întrebarea: cum pot fi aduse împreună părțile interesate (societatea civilă, mediul academic, industrial, inclusiv ONG-uri, activiști, cercetători, studenți) care provin din medii deferite și divergente, în vederea îndeplinirii aceluiași obiectiv? Această inițiativă a fost lansată oficial în anul 2012, înregistrând în anul 2013 un număr de 105 de înregistrări, iar în anul 2015, 193 de înregistrări în cadrul primului apel H2020 (Orizont2020). Cel de-al doilea apel H2020 va fi lansat în anul 2017, cu data limită de depunere a proiectelor 25 aprilie 2017.

Așadar, dacă sunteți interesați de acest subiect, puteți consulta publicația în limba engleză, la Centrul Europe Direct Argeș din cadrul Bibliotecii Județene “Dinicu Golescu” Argeș.