Reciclăm cu Europe Direct Argeș



Săptămâna trecută, la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeș, Centrul Europe Direct a organizat, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” din Pitești, o activitate cu tema  “Comportamentul Ecologic Responsabil”.

Voluntara centrului de informare europeană, Oriana Popescu, prin intermediul prezentărilor interactive le-a readus aminte tinerilor ce înseamnă să avem un comportament ecologic adecvat, cum să economisim şi cât de important este să reciclăm şi să avem grijă de natură.

Elevii de la Școala “Tudor Arghezi” au aflat cum în ultimii 50 de ani situaţia s-a agravat semnificativ; încălzirea globală, pierderea biodiversităţii, exploatarea resurselor naturale, volumul tot mai mare de deşeuri, intensificarea utilizării substanţelor chimice pot dăuna, din păcate, mediului înconjurător. Astfel, tinerii au aflat prin ce fel de acțiuni pot salva natura.

Tot în cadrul activităţii, copiii şi-au exersat talentele de buni cetăţeni, au învăţat cum trebuie să ajute natura atunci când sunt acasă, care sunt modalitățile prin care putem să economisim energie (prin achiziţionarea de becuri economice – acestea sunt de cinci ori mai eficiente din punct de vedere energetic), apa și cum putem proteja aerul pe care-l respirăm.

Datorită exercițiilor organizate, participanții au avut ocazia să învețe care este procesul de reciclare, exersând individual în practică, au plantat, cu ajutorul unor imagini, o floare în pământ și au avut grijă ca aceasta ”să crească”. Au fost puşi în situaţia de a sesiza faptele rele făcute de noi, oamenii, atunci când nu avem grijă de pământul nostru și de a adopta un comportament mai bun, mai grijuliu față de ceea ce există în mediul înconjurător.