Corpul european de solidaritate



Corpul european de solidaritate este noua inițiativă a Uniunii Europene care le oferă tinerilor șansa de a face voluntariat sau de a se implica în proiecte în propria țară sau în străinătate pentru a ajuta comunități și oameni din toată Europa.

Tinerii care fac parte din Corpul european de solidaritate trebuie să accepte și să respecte misiunile și principiile inițiativei.

Te poți înscrie în Corpul european de solidaritate încă de la vârsta de 17 ani, însă, pentru a participa efectiv la proiecte, trebuie să ai peste 18 ani. La proiectele Corpului european de solidaritate pot participa persoane în vârstă de cel mult 30 de ani.

După finalizarea unei proceduri simple de înregistrare, participanții pot fi selectați și invitați să se implice în diverse proiecte vizând, printre altele, prevenirea dezastrelor naturale sau reconstrucția zonelor afectate, sprijinirea centrelor pentru solicitanții de azil sau soluționarea problemelor sociale cu care se confruntă comunitățile.

Proiectele sprijinite de Corpul european de solidaritate pot dura între 2 și 12 luni. Ele se derulează de obicei pe teritoriul statelor membre.

Mai multe informații despre Corpul european de solidaritate [Întrebări și răspunsuri]

Dacă îți plac provocările și dorești să îi ajuți pe ceilalți, înscrie-te astăzi în Corpul european de solidaritate!

Apasă pe butonul de mai jos pentru a începe procedura de înregistrare: poți utiliza un cont de rețea de socializare sau îți poți crea un cont pe EU Login. Politica privind confidențialitatea datelor

Mai multe informații: https://europa.eu/youth/solidarity_ro