Eliberând creativitatea și inovarea tinerilorPublicația de față, conține inițiative care vă vor inspira, instrumente și moduri de lucru, inclusiv proiecte derulate în UE, prin care se probează cum lucrul cu tinerii și educația non-formală, prin intermediul naturii experimentale, abordărilor și învățării reciproce, sporesc creativitatea tinerilor și cum acestea îi ajută să-și găsească un loc pe piața forței de muncă, și, de ce nu, în viață.

În prezent, la nivel European există 13,7 milioane de tineri cu vârste cuprinse între 15-29 de ani care nu au un loc de muncă, sunt fără educație sau vreo pregătire profesională. Și, în plus, pentru mulți dintre cei care reușesc să se angajeze, realitatea de la locul de muncă este sub nivelul ambițiilor și viziunii lor. De cele mai multe ori, educația și pregătirea oferite nu conduc la un loc de muncă adecvat, de calitate, deoarece sistemul de învățământ nu reușește să furnizeze abilitățile și cunoștințele importante pe piața muncii.

În această broșură, experții au formulat recomandări cu privire la modalitatea în care lucrul cu tinerii și educația non-formală ar putea reduce „prăpastia” dintre competențele dobândite de tineri și nevoile de pe piața muncii. În primul rând, este nevoie de o strategie, un cadru tehnic și legal prin care să se sporească rolul mentorilor, antrenorilor și trainerilor. De asemenea, sunt necesare investiții în domeniul educației și învățării, întrucât îmbunătățirea competențelor lucrătorilor de tineret este esențială dacă se dorește desfășurarea/implementarea unor metode și instrumente de calitate.

Așadar, dacă sunteți interesați de acest subiect, puteți consulta publicația în limba engleză, la Centrul Europe Direct Argeș din cadrul Bibliotecii Județene Dinicu Golescu” Argeș.