Date-limită depunere proiecte – Noiembrie 2016



1. Erasmus+, Acțiunea-cheie 3: Sprijin pentru reforma politicilor. Cooperareacu societatea civilă în domeniul tineretului

Cererea de propuneri are scopul de a oferi sprijin structural, denumit subvenție de funcționare, organizațiilor nonguvernamentale europene (ONGE-uri) și rețelelor europene active în domeniul tineretului.
Depunere: 29 noiembrie 2016, buget: 600.000 euro. 
Obiectivul este de a oferi sprijin structural, denumit subvenție de funcționare, organizațiilor nonguvernamentale europene (ONG-uri) și rețelelor europene active în domeniul tineretului și care urmăresc următoarele obiective generale:

– sensibilizarea părților interesate cu privire la agenda de politică europeană în domeniul tineretului, în special la strategia U.E. pentru tineret;
– creșterea angajamentului părților interesate și a cooperării cu autoritățile publice pentru punerea în aplicare a politicilor și a reformelor în domeniul tineretului, în special a recomandărilor emise în cadrul Semestrului european;
– stimularea participării părților interesate în domeniul tineretului;
– stimularea implicării părților interesate în diseminarea acțiunilor și a rezultatelor politicii și programului, precum și a bunelor practici în rândul membrilor lor și nu numai.
Aceste scopuri ar trebui să fie integrate în mod clar în planurile de lucru, activitățile și publicațiile organizațiilor candidate.
Solicitanți eligibili: organizații nonguvernamentale (ONG-uri) și rețele din Uniunea Europeană (rețea informală).
Organismele candidate trebuie să prezinte un plan de lucru consistent care să integreze activități cu scop nelucrativ desfășurate de tineri, care sunt adecvate pentru îndeplinirea obiectivelor cererii, în special:
– programe de studii și activități nonformale și informale destinate tinerilor și lucrătorilor tineri;
– activități pentru dezvoltarea calitativă a activităților pentru tineret;
– activități pentru dezvoltarea și promovarea instrumentelor de recunoaștere și de transparență în domeniul tineretului; 
– seminarii, intâlniri, ateliere de lucru, consultări, dezbateri ale tinerilor cu privire la politicile de tineret și/sau chestiuni europene;
– consultări cu tinerii în cadrul dialogului structurat în domeniul tineretului;
– activități pentru promovarea participării active a tinerilor la viața democratică;
– activități pentru promovarea învățării și înțelegerii interculturale în Europa;
– activități în domeniul mass-media și al comunicării și instrumente privind chestiuni de tineret și europene.
Cerere de propuneri oferă oportunitatea de a solicita subvenții anuale de funcționare. Subvențiile anuale de funcționare se axează pe cooperarea pe termen scurt la nivel european. Cererile trebuie să includă un program de lucru detaliat pe 12 luni (program de lucru anual) pentru 2017, împreună cu informațiile necesare pentru calcularea subvenției. Subvenția anuală de funcționare maximă va fi de 35 000 EUR.
Cererile trebuie redactate utilizând formularul online de cerere de subvenționare (e-Form) disponibil în limbile engleză, franceză și germană, care trebuie completat în mod corespunzător într-una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene. Formularul online de cerere de subvenționare e-Form trebuie să fie depus online până la data de 29 noiembrie 2016, ora 12.00 (amiază, ora Bruxelles-ului) și să includă anexa relevantă, declarație pe propria răspundere și anexele suplimentare obligatorii care trebuie să fie transmise prin e-mail la agenție.

2. Programul de asistență nerambursabilă germană 2015-2016. Cooperare pentru Bună Guvernare

 Programul își propune să îmbunătățească activitățile și proiectele desfășurate în instituțiile și unitățile publice. Termenul de depunere este 31.12.2016.
Partenerii și beneficiarii, din România și Republica Moldova, a asistenței nerambursabile germane sunt: primării, consilii județene, consilii locale, prefecturi, instituții și unități publice.

Domeniile eligibile sunt:aducțiuni apă, canalizări, drumuri, urbanism, patrimoniu local, dezvoltare locală, cooperări locale și internaționale, pregătirea angajaților, management, relații publice, relații internaționale, control intern, managementul calității, alte activități specifice cerute de buna administrare a resurselor și bugetelor. Programul de lucru se stabilește de comun acord între solicitant și expertul selectat.
Majoritatea costurilor sunt suportate de către partea germană: salariul experților germani aflați în misiune, transportul internațional, asigurările medicale etc., mic dejun-masa de prânz-cina, bani de buzunar (max. 20 RON/zi pentru ziare, apă, bilet de autobuz etc).
Partenerul român este invitat să-i ofere expertului german ospitalitatea și să-și manifeste funcția de gazdă: cazarea la internatul unității/apartamentul de protocol, transportul local de la și până la unitate, transportul de la cel mai apropiat aeroport până în localitate.
Dacă sunteți interesați de acest program,pașii de urmat sunt următorii:
– completați formularul cu datele cerute și detaliați cât mai mult rubricile: tipul expertului și descrierea activității pe care urmează să o desfășoare;
– trimiteți formularul la ses1@v-market.ro;
– veți primi un e-mail de confirmare conținâd numărul de înregistrare al cererii;
– după cel mult 2 săptamâni de căutare, veți primi CV-ul unui expert german pe care dacă nu îl acceptați puteți solicita un altul;
– după semnarea contractului de asistență, expertul german poate veni la data convenită de comun acord și să înceapă lucrul.
Un proiect de succes și o gazdă bună va fi întotdeauna răsplatită cu o nouă misiune și un follow-up pentru concretizarea primei misiuni.
Informații detaliate și formulare de aplicare pentru diferite tipuri de beneficiar se găsesc la adresa: www.ClujNapoca.ro/ses.

Sursa: http://www.finantare.ro/