Stagii la Parlamentul European



A fi stagiar la Parlamentul European înseamnă mai multe lucruri: să lucrezi cu persoane din țări diferite și cu identități culturale diferite; să auzi în jur vorbindu-se multe limbi diferite; să ai o oportunitate unică de a evolua în carieră, să afli informații esențiale despre procesul de luare de decizii european. Pe scurt: o experiență de neuitat. Puteți trimite candidatura la stagiile Schuman între 15 august și 15 octombrie.

Stagiarii de la Parlamentul European au ocazia de a cunoaște și a lucra cu oameni din întreaga Europă, de a forma prietenii durabile și relații profesionale. Au oportunitatea de a aplica ce au învățat într-un mediu profesional fascinant. Vor dobândi experiență în domenii precum comunicarea, politica, traducerile și administrația.

Participarea la un stagiu ar putea fi un pas ideal către o carieră viitoare în Bruxelles și oriunde altundeva.

Parlamentul European oferă stagii generale absolvenților de facultate și stagii de traduceri și în domeniul jurnalisticii. Stagiile de traduceri durează trei luni, iar stagiile Schuman cinci. Ambele tipuri de stagii sunt plătite. Există și stagii pentru studenții care încă nu au absolvit universitatea.

Cum candidați

Aici găsiți informații despre diferitele tipuri de stagii și perioadele de înregistrare.

Înscrierile pentru absolvenții de universitate care încep pe 1 martie 2017 se vor deschide pe 15 august. Dacă sunteți interesați, completați formularul online și trimiteți-l până pe 15 octombrie la miezul nopții.