Concurs de eseuri pentru tineri – Săptămâna europeană a IMM-urilor



Săptămâna europeană a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, sub patronajul comisarului european pentru Piață Unică, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri, a lansat un concurs de eseuri destinat tinerilor între 16 și 25 de ani din statele member UE si țările partenere COSME.

Aceștia trebuie să scrie un eseu în limba engleză, de maximum 2.500 de cuvinte, care să răspundă la întrebarea: “Ce poate face UE pentru a încuraja cât mai mulți tineri să devină antreprenori?”.

Câștigătorului premiului întâi îi va fi asigurată în mod gratuit călătoria la Reuniunea Întreprinderilor Mici și Mijlocii din luna noiembrie care va avea loc la Bratislava, Slovacia. Aceasta/acesta își va prezenta eseul în fața unei audiențe de peste 600 de delegați veniți din lumea antreprenoriatului. Câștigătorii locurilor al doilea și al treilea își vor prezenta eseurile în format video prin streaming pe peretele evenimentului.

Eseurile câștigătorilor vor fi promovate pe canalele de social media ale Săptămânii IMM-urilor.

Câștigătorii vor fi anunțați la Bruxelles în noiembrie.

Competiția face parte din Săptămâna Europeană a IMM-urilor, o campanie anuală paneuropeana care promovează antreprenoriatul în Europa.

Termen – limita: 2 septembrie 2016

Detalii: https://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/youth/

https://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/youth__