Competiție la Curtea Europeană a Drepturilor Omului



În scopul de a oferi studenților de drept o oportunitate de a obține  experienta in domeniu, Asociația Studenților la Drept European (ELSA) a lansat a 4-a ediție a Competiției Curții Europene a Drepturilor Omului în colaborare cu Consiliul Europei.

Concursul este deschis tuturor studenților din țările ELSA, precum și din țări care sunt membre ale Consiliului Europei. Simularea unui proces în instanță este adesea împărțită în două faze: fază scrisă și faza orală. În partea scrisă, studenții realizează observații sau memoriale în numele solicitantului și pârâtului. Faza scrisă conduce la faza orală, ceea ce înseamnă simulări ale ședințelor de judecată în care studenții reprezintă solicitantul sau pârâtul.

Echipele vor examina un caz fictiv și vor elabora observații scrise pentru fiecare parte. Echipele vor fi evaluate în funcție de admiterile scrise iar cele mai bune 16 echipe vor concura în finala europeană la nivel european la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, Franța.

Pentru echipele care sunt calificate în finală, va exista o taxă de participare care acoperă cazarea și masă. Echipa câștigătoare va fi premiată cu un stagiu la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, precum și cu premii în bani.

Cel mai bun orator general va fi premiat cu un stagiu la Consiliul Europei și cu premii în bani. Pentru cei care vor câștiga premiul Consiliului Europei și premiul pentru cel mai bun orator general, ELSA va acoperi până la 400 EUR de cazare pe persoană.

Data limită pentru trimiterea întrebărilor: 16 octombrie 2015.

Data limită pentru înregistrarea echipelor: 08-11-2015.

Termenul limită pentru depunerea în scris: 15 noiembrie 2015.

Aflați mai multe: http://www.humanrightsmootcourt.org