Date limită depunere proiecte – Septembrie 2015



15 septembrie 2015 – Granturi pentru actorii ce se ocupa de schimbarile urbane

Fundatia lui Robert Bosch, in colaborare cu MitOst e.V., au lansat apelul de proiecte Actors of Urban Change, ce prevede finantarea actiunilor de dezvoltare a oraselor prin activitati culturale.

Programul se adreseaza actorilor din sfera culturala, administratiei publice si sectorului privat care urmeaza sa aplice cu un proiect proiect comun abordand un aspect particular al dezvoltarii urbane sau a comunitatii in orasul lor, prin activitati culturale.

Teme care pot fi abordate: participarea cetatenilor, incluziunea sociala, diversitatea culturala, activitati fizice si psihice, orasul verde / schimbarile climatice, utilizarea responsabila a resurselor, mobilitate sustenabila.

Vor beneficia de aceste granturi toti cei care au un interes sporit fata de schimbarile urbane prin crearea proiectelor culturale si schimbul international de experienta.

Valoarea finantarilor nerambursabile acordate: maxim 5.000 EUR.

Termen limită: 13 septembrie 2015.

Intrebarile cu privire la acest program se pot formula la adresa: info@actors-of-urban-change.eu

Mai multe informații:

http://www.bosch-stiftung.de/content/language2/html/47964.asp

15 septembrie 2015 – LIFE+ Cerere de propuneri 2015

Propunerile trebuie să fie prezentate de entități publice, organizații private comerciale, organizații private non-comerciale, incluzând ONG-urile.

Obiective:
– să contribuie la tranziția către o economie eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor, cu emisii scăzute de dioxid de carbon și rezistență la schimbările climatice și să contribuie la protejarea și îmbunătățirea calității mediului;

– să îmbunătățească dezvoltarea, punerea în aplicare și aplicarea politicii și legislației Uniunii în domeniul mediului și al climei;

– să susțină o guvernanță mai bună în domeniul mediului și al climei la toate nivelurile, inclusiv o mai bună implicare a societății civile, a ONG-urilor ți a actorilor locali;
– să sprijine punerea în aplicare a celui de-al șaptelea program de acțiune pentru mediu.

Termen-limită:

Propunerile de proiecte trebuie validate și trimise autorităților naționale competente, prin intermediul „eProposal”, până la: 15 și 30 septembrie, 1, 7 și 30 octombrie 2015 în funcție de tipul de acțiune și componentă.

Mai multe informații:

http://ec.europa.eu/environment/life/funding/life2015/index.htm

http://www.finantare.ro/life-cerere-de-propuneri-2015.html

16 septembrie 2015 – Apel Orizont 2020: Modalitati inovative de a face cariera si educatia stiintifica atractive pentru tineri

Avand in vedere faptul ca Uniunea Europeana si-a propus sa incurajeze creativitatea si competitivitatea, s-a lansat un apel cu scopul de a incuraja tinerii sa urmeze cariere in stiinta, tehnologie, inginerie si matematica. Prin urmare, este nevoie de o trecere la metode inovatoare si eficiente pentru a spori atractivitatea educatiei si carierei stiintifice stimuland interesul tinerilor in aceste domenii.

Obiectivul principal al apelului este sa sprijine o gama larga de activitati care sa sensibilizeze tinerii in privinta alegerii unei cariere in stiinta, tehnologie, inginerie si matematica.

Proiectele se vor concentra pe metode inovatoare, educatie stiinta si / sau stimulente si masuri pentru a face carierele stiintifice si tehnologice atractive pentru tinerii studenti, inclusiv actiunile care abordeaza provocari in oferirea de perspective de cariera pe termen lung.

Solicitantii eligibili sunt:

  • Statele membre ale Uniunii Europene;
  • Tarile de peste mari si teritoriile (TTPM) legate de statele membre;
  • Organizatiile de interes internationale.

Impactul asteptat:

  • coordonarea activitatile statelor membre in ceea ce priveste abordarile inovatoare in domeniul educatiei si carierei in domeniul stiintei;
  • transformarea Uniunii Europene intr-un lider in metode inovatoare de educatie in domeniul stiintei;
  • cresterea numarului de cercetatori si inovatori, inclusiv femei, in sectorul public si al industriei;
  • realizarea Strategiei Europa 2020 in domeniul educatiei si extinderea gamei de produse inovatoare, care reflecta nevoile societatii.

Exista doua tipuri de actiuni: actiuni de coordonare si de sprijin si de cercetare si inovare.

Bugetul total alocat pentru aceasta actiune este 8.900.000 EUR. Informatii cu privire la rezultatul evaluarii se vor primi in maxim 5 luni de la data limita de depunere.

Termenul limita: 16 septembrie 2015. 

Mai multe informații:

http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/topics/2426-seac-1-2015.html#tab1