Date limită depunere proiecte – August 2015



27 august 2015 – Apel Orizont 2020 – Servicii electronice de incredere

Proiectele trebuie sa demonstreze interoperabilitatea serviciilor electronice, vizand aspecte precum asigurarea nivelului de securitate, sisteme de supraveghere de stat sau regim de protectie a datelor. Implementarea unor servicii electronice care sa fie de mare incredere este necesara in domenii precum sanatate, administratie publica, semnaturi sau certificate electronice.

Obiective:

Obiectivul acestui apel este acela de a demonstra si compara automat interoperabilitatea acestor servicii  prin solutii viabile. Solutiile trebuie sa se bazeze pe noile tehnologii dar sa se si conecteze la sistemele de identificare si autentificare existente. Platformele de validare capabile sa se ocupe de particularitatile diverselor sisteme jurisdictionale sau nationale ar putea oferi credibilitate oricarui serviciu electronic creat.

Propunerile trebuie sa abordeze nevoile specifice utilizatorului final, fie el public sau privat dar sa si incurajeze includerea securitatii atat a utilizatorilor din domeniul public cat si din cel privat.

Solicitantii eligibili:

  • Statele membre ale Uniunii Europene;
  • Tarile de peste mari si teritoriile (TTPM) legate de statele membre;
  • Organizatiile de interes internationale.

Bugetul total alocat este de 5.210.000 EUR.

Termen limita: 27 august 2015

Mai multe informații:

http://www.finantare.ro/apel-orizont-2020-servicii-electronice-de-incredere.html

http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/topics/1054-ds-05-2015.html#tab1

28 august 2015 – Fondul pentru fapte bune

Editia din acest an a „Fondului pentru fapte bune” isi propune sa sustina proiecte derulate de organizatii neguvernamentale in domeniile educatiei, sanatatii si serviciilor sociale, pentru copii, tineri si batrani defavorizati social, economic sau fizic.

Obiectivele programului:

Pot fi derulate in cadrul acestei runde de finantare proiecte care asigura accesibilitatea la sau cresterea calitatii serviciilor medicale intr-o institutie medicala, imbunatirea accesului la educatie si servicii publice de asistenta medicala pentru categorii defavorizate, proiecte care contribuie la cresterea calitatii procesului de invatamant, prevenirea abandonului scolar si familal, oferirea de servicii sociale (cantine sociale / centre de zi) etc. Va rugam sa tineti cont ca enumerarea acestor exemple de proiecte este strict exemplificativa si nu restrictiva.

Vor avea prioritate la selectie (aceste criterii nefiind totusi restrictive) proiectele care:

  • folosesc tehnologia si aplicatiile mobile pentru a imbunatati viata persoanelor dezavantajate fizic, social, sau economic
  • se desfasoara pe o arie geografica mai mare si cu un numar mare de beneficiari.

Solicitanti eligibili:

Proiectele sunt eligibile pentru finantare daca:
• sunt propuse de o organizatie neguvernamentala (asociatie, fundatie sau federatie), inregistrata legal in Romania, infiintata cf. Ordonantei 26/2000 si acreditata pentru acordarea serviciilor propuse in proiect (acolo unde acreditarea este necesara).
• organizatia are un raport anual sau un alt mecanism de raportare transparenta a activitatii sale (ex. site web, material anual de prezentare, raport de audit etc.).
• sunt in concordanta cu misiunea Fundatiei Vodafone Romania si cu domeniile finantate prin aceasta runda de finantare.
• se deruleaza in Romania.
• beneficiarii acestora sunt un grup, nu o persoana.
• respecta conditiile mentionate in acest Regulament.
• aplicantul are experienta organizationala in derularea de proiecte similare.

Conditii de finantare

Valoarea rundei de finantare este de 350.000 Euro. Vor fi sustinute proiecte in limita a 70.000 Euro. In functie de tipul activitatilor propuse de fiecare aplicant, Fundatia Vodafone Romania isi rezerva dreptul de a finanta doar o parte din suma solicitata de aplicant sau de a creste valoarea sprijinului acordat.

Contributia aplicantului la realizarea proiectului va fi de minim 15% din bugetul total al proiectului (poate fi contributie financiara sau in resurse ex. timpul angajatilor, voluntari, utilitati, echipamente etc.).

Fundatia Vodafone Romania va sustine doar costuri directe de personal (pentru echipa care lucreaza direct in proiect).

Fundatia Vodafone Romania va sustine costuri de promovare in proportie de maxim 10% din bugetul total al proiectului. Daca organizatia depaseste procentajul de 10% pentru costurile de promovare, atunci va sustine costurile respective din resurse proprii.

Termen-limita: 28 august 2015.

Formularul de aplicatie se va completa online pe site-ul http://vodafone.grantwizard.ro/. Doar formularele completate integral vor fi luate in considerare.

Dupa completarea online a formularului de aplicatie, veti primi un mesaj de confirmare la adresa de email mentionata in formularul de aplicatie.

Proiectele castigatoare vor fi anuntate public in luna octombrie 2015.

Mai multe informații: http://www.finantare.ro/fondul-pentru-fapte-bune.html