CONCURS: Calatoria mea multiculturala



Cu ocazia Zilei Internaționale a Limbii Materne, Ministerul Educației și Cercetării Științifice, alături de Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României și cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România, lansează a doua ediție a concursului „Călătoria mea multiculturală”.

Echipele mixte formate din minim 10 elevi (nivel gimnazial și liceal), care se vor înscrie la acest concurs până pe 30 martie a.c. la inspectoratul județean de care aparțin, vor fi implicate în desfășurarea unor activităţi practice, mese rotunde,  dezbateri, ateliere etc. prin care vor face cunoscute drepturile minorității din care provin, utilizând diverse metode nonformale (arta povestirii, joc de rol, teatru forum, tehnologia spațiului deschis etc.).

Activitățile se vor desfășura în limba română şi se vor finaliza cu o creație literară, spot publicitar sau foto/video, o poveste care să conțină și un mesaj bilingv/trilingv (după caz).

Proiectul „Călătoria mea multiculturală” reprezintă un exemplu de multiculturalitate şi multilingvism ce-și propune să dezvolte atât competențele transdisciplinare şi de comunicare în limba maternă ori într-o altă limbă decât cea maternă ale elevilor, cât și
competențele lor sociale și civice.

Concursul este organizat sub egida Anului European pentru dezvoltare-2015, respectiv „Anul poveștilor”, și propune creșterea conștientizării la nivelul opiniei publice europene cu privire la politicile de cooperare pentru dezvoltare ale Uniunii Europene şi stimularea participării active la dezvoltarea internaţională.

Mai multe informații și regulamentul concursului:
http://www.edu.ro/index.php/articles/22604