BURSE pentru Excelenta in JurnalismJurnaliștii cu experiență din România sunt invitați să se înscrie la cea de-a noua ediție a programului „Bursa pentru Excelență  în Jurnalism”.

Zece jurnalisti din țări din zona Balcanilor (Albania, Bosnia Herțegovina, Bulgaria, Croația, Grecia, Kosovo, Macedonia,  Muntenegru, România și Serbia) sunt selectați prin intermediul unei competiții deschise pentru a primi finanțare și sprijin profesional în vederea redactării unui material pe un subiect de importanță regională și europeană.

Tema editiei din acest an este „VALORI” (Values).

Jurnaliștiii selectați de către un comitet independent vor primi o bursă în valoare de 2.000 de euro, precum și indemnizații de călătorie și cercetare de până la 2.000 de euro.

Pentru mai multe detalii referitoare la bursă, formularul de înscriere și criteriile de eligibilitate, vă rugăm accesați site-ul programului:
http://fellowship.birn.eu.com/en/fellowship-programme/application-call-2015

Data limita pentru trimiterea aplicatiilor este 25 februarie 2015

Programul Bursa pentru Excelență în Jurnalism este derulat de Robert Bosch Stiftung și Open Society Foundations în  colaborare cu Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) și își propune să promoveze jurnalismul de calitate, dar şi să  contribuie la crearea de reţele de colaborare profesională între țări.