Date limită depunere proiecte – Iunie 2014



Proiecte de comunicare, constientizare publica si educatie pentru dezvoltare

Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei in parteneriat cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare au lansat Call for Communication and Awareness Raising Projects in the field of Development Cooperation.

Aceasta initiativa are loc sub umbrela proiectului “New ODA Cooperation Partnership with Romania“, implementat de catre MAE si UNDP, care sprijina, printe altele, cresterea constientizarii publice si implicarea activa a cetatenilor in domeniul dezvoltarii internationale.

Sunt invitate sa depuna propuneri de proiecte: organizatiile societatii civile, institutiile de invatamant si mass-media din Romania.

Proiectele vor viza: comunicarea, educatia pentru dezvoltare si constientizarea publica in domeniul cooperarii internationale pentru dezvoltare.

Actiunile eligibile pot include campanii de informare, comunicare si crestere a constientizarii publice, evenimente care promoveaza participarea si dezbaterea pe teme din domeniul cooperarii pentru dezvoltare, proiecte bazate pe teme legate de Obiectivele de Dezvoltare ale Milieniului si agenda de dezvoltare post-2015, precum si evenimente publice organizate in jurul unor diferite zile internationale.

Dată limită: 23 iunie 2014.

Sursa: www.finantare.ro

            Programul de Cooperare Elvetiano-Roman

Acest grant pentru isi propune sa promoveze si/sau sa consolideze parteneriatele institutionale dintre partenerii romani si elvetieni.

Actiunile finantate prin acest apel de propuneri isi propun:

  • sa contribuie la solutionarea provocarilor specifice dezvoltarii;
  • intarirea capacitatii si structurilor partenerilor institutionali romani;
  • sa beneficieze de valoarea adaugata elvetiana;
  • sa contribui la intarirea parteneriatelor.

Solicitanti eligibili

Pot solicita finantare urmatoarele entitati:

  • organizatii neguvernamentale si nonprofit, infiintate legal si cu sediul in Romania, organizate si conduse conform legislatiei romanesti in vigoare cu privire la organizatiile neguvernamentale;
  • autoritati romane locale si centrale, institutii/agentii publice, servicii guvernamentale deconcentrate la nivel local;
  • entitati teritoriale romane;
  • parteneri sociali romani (sindicate si patronate reprezentative si recunoscute la nivel national).

Parteneriatul cu (cel putin) o organizatie/ institutie din Elvetia este obligatoriu.

Partenerii elvetieni pot fi:

  • organizatii neguvernamentale si nonprofit, inregistrate conform legislatiei in vigoare in aceasta tara;
  • organizatii publice/ guvernamentale;
  • entitati teritoriale;
  • parteneri sociali (sindicate si patronate reprezentative si recunoscute la nivel national).

Un solicitant poate depune maxim 1 (una) cerere de finantare, indiferent de tipul de grant vizat. Entitatile (Agentii Executive si partener/i) care sunt deja implicate in proiecte finantate in cadrul primei runde a Cererii de propuneri de proiecte din cadrul Schemei de grant pentru Parteneriate, nu sunt eligibile pentru runda a doua.

Termenul-limita pentru depunerea cererilor de finantare: 26 iunie 2014

Sursa: www.finantare.ro

            Programul MOL de promovare a talentelor „Pot ajuta?”

Fundatia Pentru Comunitate in colaborare cu MOL Romania anunta editia 2014 a Programului MOL de promovare a talentelor “Pot ajuta?”

Programul se adreseaza tinerilor care au obtinut rezultate foarte bune la concursuri nationale si internationale in domeniul sportiv sau artistic si au nevoie de sprijin material pentru dezvoltarea si continuarea carierei.

Solicitanti eligibili

Se pot inscrie tinerii nascuti intre anii 1995 si 2005 inclusiv, si echipelor de sportivi sau ansambluri artistice de la scoli, licee, cluburi sportive sau de expresie artistica din Romania.

Pentru solicitarile individuale sunt acceptate doar diplomele obtinute individual, iar pentru aplicatiile in grup sau echipa sunt acceptate doar diplomele obtinute in grup sau echipa.

Termen-limita: 27 iunie 2014.

Mai multe informații:

http://pentrucomunitate.ro/web/index.php?option=com_content&view=article&id=477&Itemid=107&lang=ro