Consumatori



Piața unică a Uniunii Europene este una dintre cele mai importante piețe de consum din lume. Datorită ei, cetățenii și întreprinderile pot face schimburi comerciale în toate țările UE, precum și în Islanda, Liechenstein, Elveția și Nrovegia. În plus consumatorii europeni beneficiază de o ofertă variată, de flexibilitate, de bunuri și servicii de calitate la un raport bun calitate-preț.

Rolul principal al politicii UE de protecție a consumatorilor este de a-i ajuta pe aceștia să valorifice la maximum oportunitățile pe care le oferă piața unică. De asemenea, această politică sprijină creșterea economică și schimbările sociale. Luarea măsurilor necesare care să le permită consumatorilor să joace un rol activ pe piața unică poate favoriza creșterea economică și poate ajuta UE să se redreseze în urma crizei economice.

Aceată publicație vă informează despre: principalele realizări ale politicii Uniunii Europene de protecție a consumatorilor, protejarea drepturilor și a intereselor financiare ale acestora, precum și protecția consumatorilor aflați în vacanță sau străinătate.

Luxemburg: Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, 2013