Bursa Tanarului Cercetator



Ministerul Educatiei Nationale a lansat competitia dedicata Bursei Tanarului Cercetator al carei obiectiv este sustinerea tinerilor absolventi de liceu cu rezultate excelente (premiile I,II, III; medalii de aur, argint, bronz), obtinute la olimpiadele internationale sau in competitii internationale/globale de inovare si care in acest  moment sunt studenti in universitati din Romania.

Cuantumul bursei este de 15.000 euro/echivalent lei, pentru  intreaga perioada de acordare a bursei (24 de luni). Se acorda suplimentar suma de 2.000 euro/echivalent lei, pentru participarea la evenimente stiintifice internationale, de referinta, in domeniul ales de catre tanarul/tanara cercetator/cercetatoare pentru activitatea de cercetare. Pentru perioada de prelungire a bursei (maximum 18 luni), cuantumul bursei este de maximum 10.000 euro/echivalent lei, respectiv 1.000 euro/echivalent lei pentru participarea la evenimente stiintifice internationale.

Competitia este organizata in cadrul Programului Resurse Umane al Planului National de Cercetare – Dezvoltare – Inovare II (PNCDI II).

Data limita: 1 februarie 2014

Mai multe informatii:
http://uefiscdi.gov.ro/articole/3480/Bursa-Tanarului-Cercetator.html