Strategia Lisabona post 2010- Consultare lansată de Comitetul Regiunilor pentru o nouă strategie pentru creştere economică şi locuri de muncă



In data de 6 martie 2009, în cadrul Summitului European al Regiunilor şi Oraselor ce a avut loc la Praga, Comitetul Regiunilor a lansat o amplă consultare a regiunilor şi oraşelor cu privire la direcţia viitoare a Strategiei Lisabona. Rezultatele consultării vor fi prezentate şi dezbătute la Bruxelles în Săptămâna Porţilor Deschise (5-8 octombrie 2009).

Participarea regiunilor şi oraşelor la procesul consultativ este deosebit de importantă, având în vedere că aceste contribuţii vor servi la elaborarea mesajului politic pe care Comitetul Regiunilor îl va adresa Consiliului European de primavară din 2010, for care va decide asupra viitorului Strategiei Lisabona.

Toate autorităţile locale şi regionale din UE pot contribui la conturarea acestui mesaj răspunzând la întrebările cuprinse în chestionarul elaborat pentru această dezbatere.

Informaţiile elementare necesare pentru a participa la consultare, precum şi întrebările relevante, sunt disponibile în toate limbile oficiale ale UE, pe site-ul Comitetului Regiunilor, la următoarea adresă: http://www.cor.europa.eu.

Răspunsurile dvs sunt binevenite şi pot fi trimise în limba română, până la data de 20 aprilie a.c. la adresa de e-mail: consultation@cor.europa.eu.