Stagii de formare la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară



Formarea la locul de muncă sau stagiul de practică este o perioadă petrecută la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară, care permite cursanților să dobândească experiență prin intermediul muncii lor și de a pune în practică cunoștințele pe care le-au învățat în timpul studiilor universitare sau carierei profesionale din domeniul științei, comunicării sau administrației.

Formarea la locul de muncă are loc în domeniile de activitate ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară. Scopul acestui apel este de a crea o bază de date eligibilă cu diverși candidați, care va fi utilizată de către Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară pentru a selecta aplicațiile stagiarilor care se potrivesc mai bine nevoilor EFSA. Fiecare cerere va avea valabilitate de un an de la data depunerii acesteia, va fi responsabilitatea candidaților de a re-depune cererile lor, odată expirate, în cazul în care doresc acest lucru.

            Care sunt condițiile?

Apelul este deschis pentru cetățenii statelor membre ale UE și țările în curs de aderare. Stagiile sunt oferite pentru un minim de șase până la un maxim de douăsprezece luni.
Candidații sunt invitați să completeze formularul de candidatură în limba engleză, în scopul de a facilita procesul de selecție.

            Cum este structurat procesul de selecție?

După examinare, cererile eligibile vor fi disponibile pentru evaluarea de către unitățile de EFSA. Interviuri telefonice vor fi organizate de unități, în scopul de a identifica candidatul care răspunde mai bine nevoilor lor. Candidații selectați vor fi contactați pentru a conveni cu privire la data de începere și vor primi o ofertă de plasare semnată de directorul executiv.
Stagiarii vor primi un grant de € 1.071,19 pe lună.

Pozițiile candidaților sunt acordate în funcție de bugetul instituției, dar nu vor fi acceptați mai mult de 25 de stagiari.

Vă rugăm să rețineți că informațiile personale pe care EFSA le solicită candidaților vor fi prelucrate în conformitate cu Regulamentul (CE) nr 45/2001 al Parlamentului European și al Consiliului din 18 decembrie 2000 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de către instituțiile și organele comunitare și privind libera circulație a acestor date. Scopul prelucrării de date cu caracter personal transmise de  candidați este de a gestiona aplicațiile în vederea unei posibile perioade de formare la locul de muncă, la EFSA.

Pentru întrebări cu privire la acest subiect, accesați următoarea adresă de e-mail: Traineeships@efsa.europa.eu