Date limită depunere proiecte – August 2013



8 august 2013 – ‘Oameni’ (PC7) – Actiunile Marie Curie

Programul specific „Oameni” in cadrul celui de-al 7-lea Program Cadru pentru Cercetare si Dezvoltare Tehnologica ofera sprijin  pentru mobilitatea si dezvoltarea carierei cercetatorilor (Actiunile Marie Curie).

Obiectivul este sa intareasca, cantitativ si calitativ, potentialul uman in cercetare si tehnologie in Europa, cu scopul de a:

  • stimula oamenii sa aleaga o cariera in cercetare
  • incuraja cercetatorii europeni sa ramana in Europa
  • atrage in Europa cercetatori din intreaga lume
  • face Europa mai atractiva pentru cercetatorii de top

Fostul Program Cadru 6 „Actiunile Marie Curie” a fost regrupat si consolidat in cadrul programului specific „Oameni”.

Grup tinta:
Sunt vizati cercetatorii din domeniile publice sau private, indiferent de etapa carierei in care se afla. Actiunile ofera formare initiala, adresata in special tinerilor si invatare pe tot parcursul vietii si dezvoltarea carierei.

Activitati:

  • „Formarea initiala a cercetatorilor”, scopul fiind imbunatatirea perspectivelor profesionale ale tinerilor cercetatori din domeniile publice sau private, prin largirea abilitatilor lor stiintifice, inclusiv cele legate de transferul de tehnologie si antreprenoriat.
  • „Invatare pe tot parcursul vietii si dezvoltarea carierei”, scopul fiind sprijinirea cercetatorilor experimentati sa isi completeze sau sa capete noi abilitati si competente, sa experimenteze mobilitatea inter/multidisciplinara si/sau intersectoriala, sa isi reia carierea in domeniul cercetarii dupa o pauza si sa revina in acest domeniu in Europa, dupa o experienta de mobilitate transnationala.
  • „Parteneriate si colaborari industrie-invatamant superior”, scopul fiind stimularea mobilitatii intersectoriale si intensificarea schimbului de cunostinte prin parteneriate de cercetare in cadrul unor programe derulate pe termen lung intre institutii de invatamant superior si industrie, in special intreprinderi mici si mijlocii, inclusiv industrii traditionale.
  • „Dimenisunea internationala”, pentru a contribui la formarea continua si dezvoltarea carierei cercetatorilor UE, pentru a atrage cercetatori talentati din afara Europei si pentru a genera colaborari cu cercetatori din afara Europei.
  • „Actiuni specifice” pentru indepartarea obstacolelor din calea mobilitatii si pentru imbunatatirea perspectivelor profesionale pentru cercetatorii din Europa.

Scurta prezentare a activitatilor si datele limita:

Activitatea 2: Invatare pe tot parcursul vietii si dezvoltarea carierei
2.1 Actiunea Marie Curie: „Burse intra-europene pentru dezvoltarea carierei” (IEF) (Apelul va fi lansat pe 13.03.2012) – data limita: 14.08.2013

2.2 Actiunea Marie Curie: Granturile „Career Integration Grants” – CIG – date limita: 18.09.2013

Activitatea 4: Dimenisunea internationala – Burse
4.1 Actiunea Marie Curie: „Burse pentru mobilitate externa in vederea dezvoltarii carierei” (IOF) – data limita: 14.08.2013

4.2 Actiunea Marie Curie: „Burse pentru cercetatorii care vin in Europa” (IIF) (Apelul va fi lansat pe 13.03.2012) – data limita: 14.08.2013

Activitatea 5: Actiuni specifice
5.2 Cooperare transnationala intre membrii EURAXESS pe teme legate de Uniunea Inovatiei (EURAXESS-IU) – data limita: a fost 18.04.2012

Mai multe informatii despre PC7 2013 – Actiunile Marie Curie:
http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/documents/documentation/legal-docs/marie-curie-actions-fellowships-people-wp-201301_en.pdf

Pentru detalii suplimentare, consultati „FP7 People Work Programme”.
Pentru alte informatii practice si consultanta, luati legatura cu Punctul National de Contact:
http://cordis.europa.eu/fp7/ncp_en.html
Pentru adrese de contact in tarile terte (care nu sunt nici tari membre nici tari asociate): http://cordis.europa.eu/fp7/third-countries_en.html

People (FP7) – Marie Curie Actions – Work programme & Calls for proposals
http://ec.europa.eu/research/participants/portal/page/fp7_calls?

People (FP7) – Marie Curie Actions – Homepage
http://cordis.europa.eu/fp7/people/home_en.html
http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions

 15 august 2013 – Creative Encounters: parteneriat cultural intre Asia si Europa

Creative Encounters: parteneriat cultural intre Asia si Europa este o noua initiativa care urmareste sa sprijine proiectele artistice in colaborare in contextul dialogului Asia-Europa. Sunt invitati sa candideze artisti, lucratori in domeniul culturii, organizatii de arta si retele artistice din Asia si Europa. Cultivarea unor parteneriate sustenabile intre organizatii artistice din Asia si Europa reprezinta obiectivul principal al programului.

Arts Network Asia (ANA) si Fundatia Asia-Europa (ASEF), in colaborare cu reteaua europeana Trans Europe Halles, vor promova impreuna aceasta initiativa pentru proiecte ce se vor derula in perioada 1 ianuarie 2014 si 30 noiembrie 2014.

Criterii de selectie
Proiecte artistice/creative care faciliteaza colaborarea, dialogul si schimburile intre Asia si Europa
Proiecte in discipline apartinand artei contemporane (arte ale spectacolului, arte vizuale, arte literare, film, new media) sau proiecte trans-disciplinare
Proiecte care genereaza parteneriate pe termen lung si colaborari sustenabile. Proiecte care sustin consolidarea artistilor si profesionistilor din cultura.
Continutul trebuie sa reflecte diversitatea culturala a Asiei si Europei, cu scopul de a reflecta diferite perspective din cele 2 regiuni.
Genereaza un rezultat artistic cu posibile componente de public (spectacole, expozitii…)
Proiectul e propus in comun de cel putin 2 parteneri din Asia si Europa, cate un partener din fiecare regiune.
Candidatii trebuie sa fie din state ASEM
Proiectele trebuie sa aiba loc in state ASEM

ASEM e compusa, in prezent, din 49 de tari membre (Australia, Austria, Bangladesh, Belgia, Brunei Darussalam, Bulgaria, Cambodgia, Cehia, China, Cipru, Corea, Danemarca, Elvetia, Estonia, Filipine, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Indonezia, India, Irlanda, Italia, Japonia, Laos, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malaezia, Malta, Mongolia, Myanmar, Norvegia, Noua Zeelanda, Olanda, Pakistan, Poland, Portugal, Romania, Russia, Singapore, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Thailand, Ungaria, UK, Vietnam), plus Secretariatul Comisiei Europene si al ASEAN.

Buget
Sprijinul acordat fiecarui proiect va fi de pana 25.000 SGD (aproximativ 14.000 Euro). Se asteapta ca proiectele selectate sa obtina finantare suplimentara sau sponsorizari.

Date limita
15 august 2013 – ora 6 p.m. (ora din Singapore) – pentru propunerea initiala de proiect

1 noiembrie 2013 – proiectul integral. Candidatii castigatori vor fi anuntati pana in decembrie 2013.

Mai multe informații:
http://www.artsnetworkasia.org/content/application_ce.html
http://www.artsnetworkasia.org/main.html

30 august 2013 – Stagii la Serviciul de Traducere al Comisiei Europene

Comisia Europeana organizeaza de doua ori pe an stagii de formare la locul de munca pentru tinerii absolventi care doresc sa dobandeasca experienta profesionala in traduceri. Nu sunt excluse persoanele care – in cadrul unui proces de invatare pe intreaga durata a vietii – au dobandit recent o diploma universitara sau se afla la inceputul unei noi cariere profesionale. 
Perioadele de stagiu incep pe 1 martie și 1 octombrie in fiecare an.
Cei selectati sunt repartizati intr-un departament de traduceri compus din traducatori de aceeasi limba. Stagiarii vor presta aceeasi activitate ca si colegii lor angajati permanent, traducand in limba lor materna din cel putin doua limbi oficiale ale Comunitatii. Lucrarile sunt revizuite de catre un traducator experimentat. Unii stagiari sunt repartizati la biblioteca lingvistica – departamentul de terminologie sau la alte departamente din cadrul serviciului de traduceri.

Stagiarii sunt selectati din randul cetatenilor statelor membre ale Comunitatii Europene sau tarilor candidate ce beneficiaza de strategii de preaderare. Cu toate acestea, un numar limitat de stagiari pot fi alesi din tarile nemembre.

Candidatul, pentru a putea aplica, trebuie:

  • sa fi terminat ciclul initial de invatamant superior (invatamant universitar) si sa fi obtinut diploma universitara (sau echivalentul) inainte de data limita pentru depunerea candidaturii;
  • sa nu fi beneficiat de stagii de formare in cadrul altor institutii sau organisme ale Uniunii Europene;
  • sa fie in masura sa traduca in limba materna din doua limbi comunitare oficiale;
  • sa cunoasca foarte bine limba engleza, franceza sau germana;
  • sa cunoasca foarte bine o a doua limba comunitara;
  • in cazul in care candidatul este cetatean al unui stat membru al UE, sa cunoasca foarte bine o a treia limba comunitara;
  • in cazul in care candidatul este cetatean al unei tari terte, sa cunoasca foarte bine o a treia limba.Stagiarii primesc o alocatie de 1.000 Euro pe luna. Se asigura, de asemenea, costurile de transport și asigurarea de sanatate. Stagiarii cu handicap pot primi un supliment la aceasta alocatie. De regula, stagiile incep pe 1 martie si 1 octombrie, dar alegerea altor date ramane la latitudinea serviciului de traduceri.

Pentru depunerea candidaturii este necesar:

  • sa se completeze si sa se transmita online formularul de candidatura;
  • sa se trimita dosarul de candidatura, preferabil prin posta, inainte de data limita.Cei care au mai facut anterior un stagiu de formare la locul de munca mai lung de 6 saptamani sau au avut un plasament de munca (platit sau neplatit) in oricare dintre institutiile sau organismele europene sunt excluși din procesul de selecție.Pentru mai multe informatii, cititi procedura de inscriere:

http://ec.europa.eu/stages/how/how_en.htm
Data limita: 30 august 2013

Mai multe informatii:

http://ec.europa.eu/stages/index_en.htm

http://ec.europa.eu/stages/about/whats_en.htm