Date limita pentru depunere proiecte – Mai 20098 mai 2009 – Cadru de cooperare UE – Canada in domeniile invatamant superior, formare profesionala si tineret (Parteneriate Transatlantice de Schimb PTS)

Cadrul de cooperare Uniunea Europeană – Canada în domeniile învăţământ superior, formare profesională şi tineret (2006-2013) urmăreşte, în primul rând, promovarea înţelegerii reciproce între popoarele statelor membre UE şi cel al Canadei, inclusiv a unei cunoaşteri mai bune a limbilor, culturii şi instituţiilor acestora, precum şi îmbunătăţirea calitatii resurselor umane, atât în Comunitatea Europeană cât şi în Canada.

http://ec.europa.eu/education/programmes/eu-canada/call_en.html

 

15 mai 2009Stagii la Parlamentul European pentru persoanele cu dizabilitati

Parlamentul European oferă stagii plătite pentru persoanele cu dizabilităţi. Aceste stagii se adresează atât absolvenţilor de studii superioare, cât şi celor care au calificări sub acest nivel. Programul ofera stagii platite de 5 luni pentru persoanele cu dizabilităţi şi se desfăşoară în paralel cu alte opţiuni de stagiu şi vizite de studiu la Secretariatul Parlamentului European.

http://www.europarl.europa.eu/parliament/public/staticDisplay.do?id=147

 

15 mai 2009 – Stagii de traducere la Parlamentul European

 

Parlamentul European oferă stagii de practică în cadrul Secretariatului sau pentru a contribui la formarea profesională a tinerilor cetăţeni şi la înţelegerea modului de funcţionare a acestei instituţii.

http://www.europarl.europa.eu/parliament/public/staticDisplay.do?id=147

20 mai 2009 – Sanatate Publica (2008-2013)

Scopul general al programului Sănătate este de a finanţa acţiuni care contribuie la îmbunătăţirea şi protejarea sănătăţii oamenilor. http://ec.europa.eu/phea/index.html

25 mai 2009 – Competitie de teze doctorale pe tema „Autoritati locale si regionale in UE”

Comitetul Regiunilor susţine o competitie de teze doctorale pe tema „Autorităţi locale şi regionale în Uniunea Europeană”, scopul fiind de a stimula dialogul cu personalul academic din Europa.
In cadrul competitiei va fi recompensată o teza doctorală sustinuta la o universitate dintr-un stat membru UE şi se pot acorda până la patru premii de merit.

O lista (ne-exhaustivă) a subiectelor poate include: economie, coeziune socială şi teritorială, infrastructură trans-europeană şi retele de transport, sănătate, educaţie, cultură, cercetare, inovaţie, ocuparea fortei de munca, antreprenoriat, crestere economică, transport, servicii publice, mediu, dezvoltare durabilă, formare vocaţională, respectarea principiilor de subsidiaritate şi guvernare eficientă, descentralizare, cooperare teritorială, comunicare pe idei europene. http://www.cor.europa.eu

29 mai 2009 – Erasmus pentru tinerii antreprenori

Acest program le va permite tinerilor antreprenori europeni sa petreaca pana la 6 luni de munca alaturi de un antreprenor experimentat dintr-un alt stat UE, pentru a invata cum sa isi dezvolte si imbunatateasca propria lor afacere. http://ec.europa.eu/enterprise/dg/index_en.htm

31 mai 2009 – Stagii la Agentia UE pentru Drepturile Fundamentale (ADF)

De doua ori pe an, Agentia Ue pentru Drepturile Fundamentale (ADF) ofera stagii platite pe perioade de trei pana la cinci luni pentru tinerii absolventi. Agentia doreste sa le ofere stagiarilor sansa de a acumula experienta in administrarea muncii de cooperare in domeniul drepturilor fundamentale la nivel european. In acest fel, stagiarii, pot observa din interior care sunt obiectivele si activitatile si pot pune in practica cunostintele pe care le au.

ADF este construita pe baza fostului Centru European de Monitorizare a Rasismului si Cenofobiei si ofera asistenta si expertiza Uniunii Europene si statelor membre pe probleme de drepturi fundamentale, in momentul in care iau masuri sau deruleaza actiuni.  http://fra.europa.eu

31 mai 2009 – Premiul European al Tanarului Jurnalist

Concursul european al Tanarului Jurnalist se adreseaza tuturor jurnalistilot de presa scrisa si radio din cele 27 de state membre UE, statele candidate si statele potential candidate.  Jurnalistii sunt invitati sa trimita articolul care prezinta viziunea lor asupra extinderii uniunii Europene.
http://www.media-consulta.com/