Evenimentele saptamanii 15 – 21 august 2011



UE finanţează un nou proiect de cercetări

Comisia Europeană şi-a anunţat intenţia de a debloca 12 milioane de euro în favoarea unor cercetări pentru a face faţă unor epidemii imprevizibile precum cea provocată de bacteria Eceh, căreia îi vor fi consacrate în mod special 2,1 milioane de euro.

Cercetările vor fi încredinţate unui consorţiu internaţional, care va începe lucrările în această toamnă, cu scopul de a obţine o descriere ştiinţifică completă pe cât posibil a acestei bacterii responsabile de moartea a 51 de persoane în Europa /50 în Germania şi una în Suedia/, potrivit datelor furnizate de Germania.

Consorţiul, denumit Antigone, se va interesa de asemenea de o serie de alţi agenţi patogeni virulenţi, care ar putea ameninţa sănătatea umană, în scopul de a elabora metode pentru a le face faţă.

Cercetările se vor axa pe mijloacele pentru a preveni viitoarele epidemii şi pentru a reacţiona la noi intoxicaţii, a precizat Comisia.

Antigone /ANTIcipating the Global Onset of Novel Epidemics, Anticiparea declanşării de noi epidemii la nivel mondial/ ar urma să aibă 14 parteneri provenind din 7 ţări.

Sursa: Agerpres