Evenimentele saptamanii 9-15 mai 2011



România prezentă la manifestările dedicate Zilei Europei de la Bruxelles

În acest an, evenimentele dedicate Europei au fost devansate cu două zile faţă de data oficială – 9 mai, pentru a se asigura vizibilitate maximă la nivelul publicului european şi belgian. Instituţiile europene şi-au deschis larg porţile pentru a găzdui un număr impresionant de vizitatori, aproximativ 5000 de persoane. Au fost simulate sesiuni ale Parlamentului European, au avut loc spectacole de stradă, concerte în aer liber, jocuri pe tematici europene.

România a fost prezentă şi în acest an pe scena europeană prin concertul grupului Mandinga, care a avut loc pe esplanada din faţa Parlamentului European, centrul manifestărilor dedicate Zilei Europei.

Concertul a încheiat seria evenimentelor organizate la Bruxelles şi a reprezentat, din punctul de vedere al organizatorilor şi al publicului, momentul-cheie al zilei. Piesa Europarty a fost asimilată unui imn al evenimentelor organizate în acest an.

Artiştii români şi cubanezi au creat o atmosferă unică, prezentând un spectacol inedit de muzică latino cu influenţe balcanice.

Sursa: Agerpres