Eurojurnalism



Centrul Europe Direct Arges a organizat in data de 16 noiembrie 2010, la Biblioteca Judeteana Dinicu Golescu Arges, o conferinta care s-a adresat profesionistilor din mass-media locale si studentilor din anii terminali ai Facultatilor de Jurnalism din Pitesti.

Conferinta, ce a avut ca subtitlu Jurnalismul pe teme europene, o sansa in cariera, le-a oferit viitorilor jurnalisti din Pitesti o alta viziune asupra modului de abordare si interpretare a informatiilor pe care le gasesc cu privire la activitatea desfasurata la Bruxelles.

Invitatul Centrului Europe Direct Arges si trainerul cursului a fost domnul Gabriel Giurgiu de la Televiziunea Romana, care a dezvaluit jurnalistilor prezenti cateva din secretele meseriei, punctand subiecte referitoare la: modul de realizare a documentarii; continutul si prezentarea unui material ce prezinta teme europene.

De asemenea, au fost prezentate informatii interesante cu privire la intentia reprezentantilor de la Bruxelles, politica europeana aplicata in Romania si cum afecteaza comunitatea locala deciziile luate in Parlamentul European.

Evenimentul s-a desfasurat pe parcursul a cinci ore si a cuprins subiecte precum: cum se iau deciziile la Bruxelles si cum afla un jurnalist din Romania despre ele; documentarea on-line despre politicile europene; mecanismele de putere in institutiile europene si importanta lor pentru Romania.

Materialele informative puse la dispozitie de catre Europe Direct Arges au fost utile participantilor, care au putut descoperi noi modalitati de informare europeana.

Acest eveniment a avut scopul consolidarii relatiilor Centrului Europe Direct Arges cu mass-media locale.