Oportunitati de studiu in tari ale Uniunii Europene



Centrul Europe Direct Arges din cadrul Bibliotecii Judetene Dinicu Golescu Arges, a organizat, in data de 25 octombrie 2010, ora 17.00, la Sala de lectura, un seminar cu privire la oportunitati de studiu in tari ale Uniunii Europene.

Grupul-tinta al activitatii a fost format din tineri argeseni care doresc sa studieze in strainatate. Au fost prezenti voluntari ai Centrului Europe Direct Arges, elevi de la Colegiul National I.C. Bratianu, Colegiul National Liceal Zinca Golescu, Liceul Teoretic Ion Barbu, dar si studenti insotiti de catre doamna Ileana Balan, directoarea Bibliotecii Universitatii din Pitesti. Acestia au avut ocazia de a afla mai multe informatii despre locurile unde pot merge, despre pasii ce trebuie urmati pentru a ajunge sa invete in alta tara si despre documentele pe care trebuie sa le aiba in formarea dosarului.

Scopul organizarii acestui eveniment a fost de a le oferi o orientare elevilor si studentilor, ajutandu-i in luarea celor mai bune decizii privind viitorul lor.

La seminar a participat doamna Emilia Szüszmann, reprezentant Smartbrand in Romania, care a vorbit despre anumite oferte de burse si programe masterale, precum si despre costurile acestora.

Toti participantii la eveniment au primit materiale informative atat din partea Centrului Europe Direct Arges, cat si din partea Smartbrand Romania.