Date limita depunere proiecte – August 2010



17 aug 2010 – „Oameni” (PC7) – Actiunile Marie Curie

Programul specific „Oameni” in cadrul celui de-al 7-lea Program Cadru pentru Cercetare si Dezvoltare Tehnologica ofera sprijin pentru mobilitatea si dezvoltarea carierei cercetatorilor (Actiunile Marie Curie).

Obiectivul este sa intareasca, cantitativ si calitativ, potentialul uman in cercetare si tehnologie in Europa, cu scopul de a:

– stimula oamenii sa aleaga o cariera in cercetare

– incuraja cercetatorii europeni sa ramana in Europa

– atrage in Europa cercetatori din intreaga lume

– face Europa mai atractiva pentru cercetatorii de top

Fostul Program Cadru 6 „Actiunile Marie Curie” a fost regrupat si intarit in cadrul programului specific „Oameni”.

Grup tinta:

Sunt vizati cercetatorii din domeniile publice sau private, indiferent de etapa carierei in care se afla. Actiunile ofera formare initiala, adresata in special tinerilor si invatare pe tot parcursul vietii si dezvoltarea carierei.

Activitati:

„Formarea initiala a cercetatorilor”, scopul fiind imbunatatirea perspectivelor profesionale ale tinerilor cercetatori din domeniile publice sau private, prin largirea abilitatilor lor stiintifice, inclusiv cele legate de transferul de tehnologie si antreprenoriat.

„Invatare pe tot parcursul vietii si dezvoltarea carierei”, scopul fiind sprijinirea cercetatorilor experimentati sa isi completeze sau sa capete noi abilitati si competente, sa experimenteze mobilitatea inter/multidisciplinara si/sau intersectoriala, sa isi reia carierea in domeniul cercetarii dupa o pauza si sa revina in acest domeniu in Europa, dupa o experienta de mobilitate transnationala.

„Parteneriate si colaborari industrie-invatamant superior”, scopul fiind stimularea mobilitatii intersectoriale si intensificarea schimbului de cunostinte prin parteneriate de cercetare in cadrul unor programe derulate pe termen lung intre institutii de invatamant superior si industrie, in special intreprinderi mici si mijlocii, inclusiv industrii traditionale.

„Dimenisunea internationala”, pentru a contribui la formarea continua si dezvoltarea carierei cercetatorilor UE, pentru a atrage cercetatori talentati din afara Europei si pentru a genera colaborari cu cercetatori din afara Europei.

„Actiuni specifice” pentru indepartarea obstacolelor din calea mobilitatii si pentru imbunatatirea perspectivelor profesionale pentru cercetatorii din Europa.

Pentru informatii detaliate asupra actiunilor, consultati programul de lucru.

Pentru mai multe informatii, contactati punctele nationale de contact din tara dumneavoastra:

http://cordis.europa.eu/fp7/ncp_en.html

Documente

People (FP7) – Marie Curie Actions – Work programme & Calls for proposals

http://cordis.europa.eu/fp7/dc/index.cfm?fuseaction=UserSite.PeopleCallsPage&id_activity=12

People (FP7) – Marie Curie Actions – Homepage

http://cordis.europa.eu/fp7/people/home_en.html

20 aug 2010 – Stagiu de practica la CEDEFOP

CEDEFOP, Centrul European pentru Dezvoltarea Formarii Profesionale, ofera un stagiu de 9 luni pentru tineri licentiati, doctoranzi sau persoane care, conform principiului de invatare pe tot parcursul vietii, au obtinut recent o diploma universitara si sunt la inceputul unei noi cariere profesionale. Perioadele de stagiu implica experienta de lucru intr-unul din departamentele CEDEFOP si se deruleaza in fiecare an de la 1 octombrie si pana la sfarsitul lui iunie.

Scopurile perioadei de stagiu la Cedefop sunt:

sa ofere stagiarilor o idee generala despre obiectivele si problemele asociate cu dezvoltarea formarii profesionale initiale si continue in cadrul integrarii europene;

sa le ofere cunostinte practice despre activitatea departamentelor Cedefop;

sa le permita dobandirea unei experiente personale prin intermediul contactelor stabilite in cursul zilei de lucru;

sa le permita sa continue si sa puna in aplicare cunostintele dobandite in timpul studiilor sau carierei profesionale.

Stagiarii indeplinesc sarcinile echivalente unui functionar debutant cu atributii executive: de exemplu, redacteaza minutele intalnirilor, cauta informatii pe o anumita tema, asista sefii de departamente in activitatea lor. Serviciul de Traduceri al CEDEFOP ofera, de asemenea, perioade de stagii. Stagiarii care aplica pentru un plasament in cadrul Serviciului de Traduceri trec prin aceleasi proceduri de selectie.

Criterii:

Candidatii trebuie sa fie cetateni ai statelor membre UE sau sa fie din statele candidate care beneficiaza de o strategie de pre-aderare.

Stagiarii nu trebuie sa mai fi beneficiat de un stagiu intr-o alta institutie sau organizatie europeana.

Stagiarii trebuie sa fi terminat, la momentul datei limita de inscriere, un curs universitar si sa fi obtinut o diploma sau echivalentul sau pana la data limita de candidatura.

Candidatii din statele membre trebuie sa cunoasca bine cel putin doua limbi oficiale ale UE, dintre care una ar trebui sa fie limba engleza. Candidatii din statele candidate trebuie sa cunoasca foarte bine cel putin limba engleza.

Inscrierea se face aici on-line application form.

Granturi: Se acorda un grant de 1005.05 euro pe luna. Pentru a favoriza participarea egala, stagiarii cu dizabilitati pot primi un supliment de 50% din bursa de baza. Stagiarii care sunt rezidenti in Salonic inainte de training primesc 753.79 Euro pe luna.

Data limita: 20 august 2010

Documente

Traineeship at CEDEFOP

http://www.cedefop.europa.eu/working/trainees/default.asp

Contact

CEDEFOP European Centre for the Development of Vocational Training

PO Box 22427

GR-55102 Finikas, Thessaloniki

Tel: +30 23 10 49 0111

Fax: +30 23 10 490049

Email: info@cedefop.europa.eu

http://www.cedefop.europa.eu

31 aug 2010 – Stagii la Mediatorul European

Mediatorul European ofera un numar limitat de stagii care urmaresc sa le faciliteze stagiarilor sa adauge experienta practica la cunostintele pe care le-au acumulat pe parcursul studiilor.

Stagiile dureaza in mod normal 4 luni si pot fi prelungite pana la maximum 11 luni.

Stagiarilor li se solicita sa lucreze sub supravegherea directa a unui jurist. In mod normal, acestia trebuie sa se ocupe de investigatii sau de plangeri, sa faca munca de documentare pentru mediator sau ambele lucruri.

Nivelul ajutorului financiar acordat stagiarilor in schimbul sprijinului extern va fi calculat pentru fiecare in parte. Bursele sunt disponibile pentru stagiarii care nu au alte mijloace financiare, timp de trei luni. Valoarea burselor reprezinta 25% din salariul mediu pe care il primeste personalul de grad A*6, nivelul 1, inclusiv cheltuielile de intretinere, unde este posibil.

Stagiarii sunt selectati pe baza individuala. Candidatii ar trebui, in mod normal:

sa fie cetateni ai unui stat membru UE;

sa aiba diploma de licenta in drept si sa fie la un nivel avansat al formarii lor profesionale sau al documentarii in probleme de drept comunitar;

sa fie capabili sa lucreze in cel putin doua limbi oficiale ale comunitatilor europene; sunt cerute cunostinte de franceza si engleza, limbile de lucru ale Mediatorului European.

Date limita:

30 aprilie pentru stagiile care incep de la 1 septembrie

31 august pentru stagiile care incep de la 1 ianuarie

Formularele de candidatura pot fi descarcate de pe site-ul de mai jos.

Documente

European Ombudsman Traineeships

http://www.europarl.europa.eu/ombudsman/trainee/en/rules.htm

Contact

European Ombudsman

1 Avenue du President Robert Schuman

B.P. 403

France

F-67001 Strasbourg Cedex

Tel: +33 3 88 17 23 13

Fax: +33 3 88 17 90 62

Email: euro-ombudsman@europarl.eu.int

http://www.europarl.europa.eu/ombudsman/default.htm