Evenimentele saptamanii 14-20 iunie 2010Săptămâna veterinară europeană, 14-20 iunie 2010

Cea de-a treia ediţie a Săptămânii veterinare europene se va desfăşura, în perioada 14-20 iunie 2010, la Bruxelles, tema acestei ediţii fiind identificarea şi trasabilitatea de-a lungul lanţului alimentar.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Federaţia Medicilor Veterinari din Europa. Săptămâna va fi lansată cu o conferinţă de două zile care va avea loc la Bruxelles, în perioada 14-15 iunie, la care va ţine un discurs John Dalli, comisarul pentru sănătate şi protecţia consumatorilor.

Scopul conferinţei este de a sublinia legătura care există între identificarea şi trasabilitatea în scopuri veterinare şi numeroasele beneficii suplimentare în diferitele etape ale lanţului alimentar, de la administrarea fermelor la calitatea produselor.

În acest an, Săptămâna veterinară europeană va cuprinde o serie de manifestări organizate în statele membre ale Uniunii de către autorităţile competente, asociaţiile medicilor veterinari şi facultăţile de medicină veterinară europene.

Săptămâna veterinară europeană a fost organizată prima dată în 2008, sub auspiciile Comisiei şi Federaţiei Medicilor Veterinari din Europa.

Date fiind ecourile favorabile primite din partea statelor membre, a medicilor veterinari şi a altor părţi interesate, precum şi din partea publicului, s-a considerat că este util ca această iniţiativă să aibă loc în fiecare an. Scopul Săptămânii veterinare europene este de a informa şi de a sensibiliza publicul cu privire la aspecte legate de sănătatea animală şi securitatea alimentelor în Uniune.

Sursa Agerpres