Evenimentele saptamanii 1-6 iunie 2010



Expoziţie cu icoane, produse tradiţionale şi dansuri populare româneşti la Parlamentul European

Parlamentarii europeni au putut admira pe unul dintre holurile Parlamentului European, o expoziţie de icoane, dar şi de mâncare şi vinuri tradiţionale româneşti şi au putut savura dansurile şi muzica populară a ţării noastre.

Expoziţia a fost organizată de europarlamentarul Victor Boştinaru şi de Consiliul Judeţean Argeş.

Potrivit eurodeputatului PSD Victor Boştinaru, evenimentul de promovare a judeţului Argeş la nivelul Parlamentului European a fost organizat cu o sumă de bani foarte mică, în comparaţie cu eficienţa unui proiect de o asemenea complexitate.

„Cu atâtea piese în expoziţie a costat ridicol de puţin, dacă ne gândim la cât de mulţi bani se risipesc cu organizarea unor evenimente cu un impact mai mic. Am adus exponate din artă medievală timpurie, o colecţie de picturi excepţionale făcute de un grup de copii din Argeş, câştigători ai multor concursuri internaţionale. (…) Este un eveniment de care sunt foarte mândru, nu pentru că l-am organizat, ci pentru că Argeşul merită să fie în centrul atenţiei în Parlamentul European”, a afirmat Boştinaru.

Colegii săi din PE au apreciat iniţiativa europarlamentarilor români, toţi folosind „cuvinte la superlativ”, după cum a susţinut Boştinaru. „Şi nu pentru partea culinară a evenimentului, ci pentru conceptul expoziţiei şi pentru conţinutul ei”, a adăugat social-democratul.

Alături de picturi şi imagini cu locuri din judeţul Argeş, organizatorii au adus la expoziţia de la Bruxelles un meşter care a sculptat în faţa vizitatorilor obiecte din lemn, mai mulţi copii care au pictat icoane, dar şi un ansamblu de dansuri populare din judeţ.

Totodată, organizatorii le-au oferit vizitatorilor insigne cu stema judeţului şi cu tricolorul românesc, pliante de prezentare a Argeşului, a Mănăstirii Curtea de Argeş în limba engleză şi în română, dar şi produse din carne, brânzeturi şi vin de la Ştefăneşti.

„Am văzut oameni înghesuindu-se la magiunul de la Topoloveni, care este singurul produs integral ecologic. Se cumpără de israelieni. (…) Am adus brânzeturi din partea de nord a judeţului Argeş, produse din carne tradiţionale, vinuri din podgoria de la Ştefăneşti”, a spus Boştinaru, menţionând că sarmalele au lipsit de pe masa cu produse tradiţionale din cauza restricţiilor de catering de la Parlamentul European.

Sursa Agerpres