Viata ta si natura. Fa legatura!In data de 18 iunie 2010, Centrul Europe Direct Arges a organizat a doua parte a activitatii BIOmosaic, unde au participat elevi de la scolile din localitatile Malureni, Stroesti, precum si de la Scoala cu clasele I-VIII Nr. 19 din Pitesti.

Deoarece judetul Arges poseda un capital natural si cultural caracterizat prin unicate la nivel mondial, activitatea a avut loc pe Valea Valsanului si a avut drept scop ecologizarea zonei, singurul loc unde este intalnit aspretele, specie de peste pe cale de disparitie, endemica pe teritoriul Romaniei. Pentru salvarea speciei s-au luat masuri de urgenta, inclusiv declararea Vaii Valsanului rezervatie cu regim special, interzicerea pescuitului aspretelui si reducerea poluarii menajere.

Prin acest eveniment, centrul a incurajat adoptarea unei atitudini civice si responsabile a tuturor participantilor implicati in aceasta activitate, dar si a locuitorilor din Arges.

S-au organizat mici dezbateri, precum si jocuri interactive, avand drept tematica protejarea mediului inconjurator. Elevii au primit tricouri si sepci inscriptionate cu sigla centrului Europe Direct Arges.

Speram ca puterea exemplului nostru sa fie un pas important in constientizarea locuitorilor judetului nostru, privind importanta pe care o reprezinta pastrarea unui mediu curat si sanatos.