BIOmosaic IIn data de 20 aprilie 2010 a avut loc in Sala de Conferinte a Bibliotecii Judetene Dinicu Golescu Arges, prima parte a activitatii BIOmosaic, organizata de Centrul Europe Direct Arges, in parteneriat cu Asociatia Initiative si Proiecte pentru Tineret Imago Mundi, cu elevi de la scolile din localitatile Malureni, Harsesti, Stroesti, Negrasi, Stefanesti, precum si de la Scoala cu clasele I-VIII Nr. 19 Pitesti.

Centrul Europe Direct Arges a prezentat importanta protejarii biodiversitatii in Uniunea Europeana si obiectivul sau de a stopa degradarea acesteia. Eforturile realizate in acest sens de catre Uniunea Europeana au urmarit o mai buna implementare a legislatiei existente precum si adoptarea de noi masuri pentru imbunatatirea conservarii biodiversitatii si pentru exploatarea durabila a acesteia.

Astfel, prin aceast eveniment, centrul a urmarit adoptarea unei atitudini civice si responsabile a tuturor participantilor implicati in aceasta activitate si nu numai. Au existat prezentari ale Vaii Valsanului si ale renumitului asprete, specie de peste pe cale de disparitie, ce se regaseste numai in judetul Arges. De asemenea, elevii au prezentat intr-o maniera inedita, anumite zone protejate de lege, cum ar fi rezervatia floristica Poiana Narciselor din Negrasi.

In a doua parte a evenimentului, s-au organizat activitati de echipa interactive, menite sa incurajeze comunicarea intre participantii la proiect din diferitele comunitati implicate, dar si spiritul de echipa ce trebuie mentinut in lupta impotriva pierderii biodiversitatii.

Calatorie prin UE, viata si diversitate la fiecare pas Spirit de echipa Apar diversitatea vietii, apar viitorul meu!