Evenimentele saptamanii 12-18 aprilie 2010



CE lansează un apel pentru noi proiecte în domeniul eco-inovării

 

Comisia Europeană a lansat marţi un apel pentru noi proiecte în domeniul eco-inovării în acest an, prin care provocările la adresa mediului pot fi transformate în oportunităţi de afaceri.

 

Valoarea totală a fondurilor de la bugetul UE va fi de 35 de milioane de euro.

 

În cadrul Programului Competitivitate şi Inovare al CE (CIP Eco-innovation), sunt deja în desfăşurare 44 de proiecte şi alte 45 vor fi selectate pentru finanţare europeană în acest an.

 

Fondurile sunt disponibile pentru noi proiecte în sectoarele reciclării materialelor, materialelor de construcţie durabile, alimentar şi practicilor de afaceri ‘verzi’. Sunt încurajate mai ales proiectele întreprinderilor mici ce furnizează bunuri şi servicii ‘verzi’ şi care au nevoie de susţinere financiară pentru a putea intra pe piaţă.

 

Perioada în care pot fi prezentate solicitările de finanţare se încheie la 9 septembrie.

 

Proiectele vor fi selectate pe baza abordării lor inovatoare, a potenţialului de promovare pe piaţă şi a contribuţiei lor la politicile europene în domeniul mediului, mai ales în termeni de eficienţă a utilizării resurselor.

 

Sunt date ca exemplu de proiecte transformarea anvelopelor uzate în materiale de izolaţie sau înlocuirea etichetelor de hârtie convenţionale cu tehnologii laser inovatoare.

Sursa Agerpres