Comisia lansează o cerere de propuneri în valoare de 4 miliarde EUR pentru tehnologii care contribuie la obiectivul zero emisii nete în cadrul Fondului pentru inovareComisia a lansat, recent, cererea de propuneri din 2023 a Fondului pentru inovare, cu un buget record de 4 miliarde EUR, pentru a sprijini implementarea tehnologiilor de decarbonizare inovatoare.

Cererea de propuneri este finanțată din veniturile provenite din sistemul UE de comercializare a certificatelor de emisii (EU ETS), subliniind importanța stabilirii prețului carbonului pentru tranziția verde. Comisia a majorat fondurile totale disponibile și a dublat bugetul alocat proiectelor de producție de tehnologii curate în comparație cu cererea anterioară. Sunt disponibile 1,4 miliarde EUR pentru consolidarea capacității de producție industrială, a poziției de lider tehnologic și a rezilienței lanțului de aprovizionare în Europa.

Promotorii de proiecte pot solicita granturi în cadrul a cinci teme cu cerințe distincte în materie de buget și cheltuieli de capital (CAPEX).

Detalii în comunicatul de presă.