Sesiuni de informare despre oportunități existente pentru tineri la nivel europeanCentrul Europe Direct Argeș a organizat două sesiuni de informare dedicate elevilor de liceu cu scopul de a cunoaște programele și inițiativele UE: Portalul european pentru tineret, rețeaua Eurodesk, inițiativa DiscoverEU, programul Erasmus+ și rețeaua europeană a locurilor de muncă – Eures.

Reprezentanții Europe Direct Argeș au vorbit despre inițiativa DiscoverEU, acțiune a programului Erasmus+ care oferă tinerilor ocazia de a explora diversitatea Europei, de a afla mai multe despre patrimoniul său cultural și istoria sa și de a cunoaște oameni de pe întregul continent.

Voluntarii Europe Direct Argeș au povestit despre experiența lor din proiectele de mobilitate în care au participat prin programul Erasmus+ și despre acțiunile de voluntariat naționale și internaționale.

Au fost oferite informații despre CV-ul Europass, documentul pe care orice tânăr ar trebui să-l aibă pentru a putea să se înscrie ca și voluntar într-o organizație sau pentru angajare.

Prin intermediul portalului Eures tinerii au descoperit pașii pe care trebuie să-i parcurgă pentru a putea solicita un loc de muncă în străinătate. Aceștia au dorit să afle ce locuri de muncă există în diferite domenii de interes în țări precum: Belgia, Germania, Franța, Italia sau Spania.

La evenimente au participat elevi de la Liceul de Arte ”Dinu Lipatti” și Liceul Tehnologic ”Dimitrie Dima” din Pitești.