Bursele Colegiului EuropaColegiul Europa, fondat în 1949, este un institut postuniversitar unic specializat în educație și formare europeană. Programele intensive oferite privesc probleme de integrare europeană, cu un accent deosebit pe drept, economie, politică și științe sociale.

Cu sprijinul Uniunii Europene, Colegiul Europei acordă următoarele burse:

Burse de studiu pentru cetățenii UE în cadrul Politicii Europene de Vecinătate – sistem de burse, de la parțiale la integrale, pentru cetățenii UE interesați de relațiile UE cu vecinătatea sa (burse pentru Natolin și Bruges).

Burse de studii în cadrul Politicii Europene de Vecinătate pentru cetățenii țărilor PEV – burse complete pentru cetățenii din țările acoperite de PEV: Algeria, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Egipt, Georgia, Israel, Iordania, Liban, Libia, Moldova, Maroc, Palestina, Siria, Tunisia sau Ucraina (burse pentru Natolin și Bruges).

Burse de istorie și civilizație europeană pentru toate naționalitățile – sistem de burse care variază de la parțiale la integrale pentru absolvenții de istorie și domenii conexe din toate țările lumii. Acestea se adresează atât absolvenților de istorie care doresc să combine continuarea studiilor istorice cu studiile europene, cât și absolvenților de discipline conexe care doresc să studieze istoria într-un context european interdisciplinar. Disciplinele conexe includ: Relații internaționale, științe politice, sociologie, studii de zonă, geografie, filosofie, istoria artei, teologie, limbi clasice, limbi și literatură modernă. Burse doar pentru campusul Natolin.

Burse de jurnalism și media – program de burse care variază de la burse parțiale până la burse complete pentru studenții admiși din orice țară cu experiență sau interes clar în jurnalism și/sau media (burse doar pentru Natolin).

Burse EU4Youth pentru candidații din Parteneriatul Estic – program de burse suplimentare pentru cetățenii din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, Ucraina pentru programul de Master avansat în Studii europene interdisciplinare în 2023-2024. Bursele acoperă taxa de școlarizare, pensiunea completă și cazarea în campus. Acestea sunt finanțate în cadrul programului „EU4Youth faza III Youth Employment and Entrepreneurship”, care primește finanțare de la UE și este cofinanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Lituaniei.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor pentru anul universitar 2024-2025: 16 ianuarie 2024.

Mai multe informații aici: https://www.coleurope.eu/admission/scholarships