Competențe digitale în UE – Code Week 2023În Săptămâna UE a Programării, Centrul Europe Direct Argeș, în colaborare cu echipa de robotică Broboți de la Colegiul Național ”I.C. Brătianu” din Pitești, a organizat un atelier de inițiere în programare pentru elevi de gimnaziu din Pitești.

Astfel, peste 50 de tineri de la Școala Gimnazială ”Ion Pillat” și Școala Gimnazială ”Matei Basarab” din Pitești au aflat informații despre Scratch, care este cea mai mare comunitate de codificare pentru copii din lume și un limbaj de codare cu o interfață vizuală simplă care le permite tinerilor să creeze povești digitale, jocuri și animații.

Elevii prezenți la atelier au învățat să codeze în Scratch și apoi au putut aplica ce au învățat, programând un robot construit din piese Lego. Au fost deosebit de încântați să învețe cum să atribuie robotului misiunea de a urmări o linie, ajutat de senzori.

În cadrul atelierului a fost promovată competiția First Tech Challenge care se adresează elevilor din clasele VII- XII. Astfel, elevii care participă la o astfel de competiție proiectează, fabrică, asamblează, programează și testează un robot pentru a îndeplini sarcinile prestabilite în competiție cu alți concurenți.

Învățarea programării ne ajută să înțelegem lumea care se schimbă rapid în jurul nostru, să ne extindem înțelegerea cu privire la modul în care funcționează tehnologia și să dezvoltăm competențe și abilități pentru a explora noi idei și pentru a inova.

Centrul Europe Direct Argeș încurajează tinerii să participe la astfel de evenimente care au ca scop dezvoltarea de noi abilități și competențe digitale.