Program de training pentru tinerii jurnaliști din România / Parlamentul EuropeanTrainingul se va desfășura la București, în perioada 16-19 noiembrie 2023, iar cei mai buni dintre jurnaliștii care finalizează prima parte a programului vor avea oportunitatea de a parcurge un al doilea modul, care va avea loc la Bruxelles sau Strasbourg, la sediul Parlamentului European.

Programul are scopul de a contribui la o mai bună înțelegere atât a modului în care funcționează Uniunea Europeană și Parlamentul European, cât și a democrației parlamentare și a valorilor pe care aceasta le reprezintă.

”European Parliament Training Programme for Young Journalists” este un exercițiu de consolidare a capacităților jurnalistice în domeniul Uniunii Europene ale tinerilor profesioniști din mass-media. Activitățile includ un prim modul concentrat pe cunoștințele generale despre funcționarea Uniunii Europene, precum și pe activitatea mass-media pe teme legate de UE.

Pentru înscrierea la primul modul de training tinerii jurnaliști trebuie să fie absolvenţi ai unui program de studii universitare de licenţă, să aibă o experienţă de lucru în instituţii de presă care să nu depăşească  trei ani și să manifeste un interes pentru temele europene.

Tinerii jurnaliști interesați pot transmite dosarul de candidatură la adresa de e-mail epbucarest@europarl.europa.eu, până la data de 15 octombrie 2023.

Dosarul de candidatură este compus din:

– O scrisoare de intenție de maximum o pagină, redactată în limba română, și care să releve motivația participării, interesul pentru domeniul afacerilor europene și impactul preconizat al acestui program pentru viitorul lor profesional;

– Curriculum Vitae, redactat în limba română;

– Scrisoare de recomandare de la instituția de presă cu care colaborează;

– O selecție de maximum 3 link-uri cu materiale de presă publicate (articole, reportaje scrise, audio sau video).

Rezultatele selecției candidaturilor vor fi anunţate la începutul lunii noiembrie.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la: epbucarest@europarl.europa.eu sau la telefon +40 730 015 141.

Mai multe informații aici: https://bucharest.europarl.europa.eu/ro/news/program-de-training-pentru-tinerii-jurnalisti-din-romania-parlamentul-european?fbclid=IwAR1yva_6h_IMXDRfnJ3ORx56E2x_hT3oQnYJfzubZFc4DMVY7s_SvHAQ4aA

Sursa: Biroul de Informare al Parlamentului European