Youth Start-Up Competition 2023Competiția este menită să sărbătorească și să sprijine tinerii antreprenori cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani care dezvoltă idei inovatoare de start-up-uri care abordează cele mai importante provocări actuale, precum durabilitatea, incluziunea socială și inovarea tehnologică.

Țări eligibile

Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Albania, Bosnia și Herțegovina, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei (Macedonia de Nord), Islanda, Kosovo, Moldova, Muntenegru, Serbia, Turcia, Ucraina, Turcia, Ucraina.

Modalitate de înscriere

Înscrierile se realizează prin înregistrarea unui videoclip de cel mult trei minute în care să explici ideea ta de start-up, relevanța acesteia și planul tău de afaceri. Videoclipul trebuie să fie în limba engleză.

Detalii aici: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/SMEWeekYSC2023

Criterii de evaluare

Câștigătorul concursului YSC va fi ales de un juriu pe baza a trei criterii esențiale:

  • creativitate,
  • vizibilitate,
  • comunicare.

Cei trei candidați preselecționați vor fi anunțați online și vor fi invitați la Adunarea IMM-urilor de la Bilbao, Spania, care va avea loc în perioada 13-17 noiembrie. În cadrul unei sesiuni dedicate YSC din cadrul evenimentului, aceștia vor avea ocazia de a-și prezenta ideea de start-up și modelul de afaceri. Publicul, împreună cu juriul, își va vota favoriții, ceea ce va duce la desemnarea câștigătorului final.

Participarea la Adunarea IMM-urilor 2023 nu este doar o oportunitate de a vă prezenta start-up-ul, ci și o șansă de a intra în contact cu potențiali investitori și parteneri. Evenimentul oferă o varietate de ateliere de lucru, mese rotunde și evenimente de networking în cadrul cărora tinerii antreprenori pot învăța, se pot dezvolta și pot colabora cu profesioniști din industrie.

Mai multe informații aici: https://single-market-economy.ec.europa.eu/news/youth-start-competition-ysc-2023-encouraging-young-entrepreneurs-shape-future-2023-06-19_en